logo Casalina

Dorian De Maeght gaat in de aanval en… gaat onderuit

Dorian De Maeght gaat in de aanval en… gaat onderuit
Dorian De Maeght in betere tijden Credits: Maxime Moons

De Sint-Elooisprijs in het West-Vlaamse Ruddervoorde eindigde voor wielrenner Dorian De Maeght (23) uit Meise op een sisser. Met nog iets meer dan een uur koersen op de teller ging hij fiks onderuit. Hij krabbelde recht en ging zelf naar het UZ Jette. Bij de twintiger van Cycling Team Projectbouw Borgonjon – Dewa Sport werd aanvankelijk gevreesd voor onder meer een breuk. Na vele testen bleek dat het verdict veel minder zwaar uitviel dan oorspronkelijk gedacht.

“Ik ben wel blij dat het allemaal niet zo erg is afgelopen. Ik kom er gelukkig vanaf met een stevige hersenschudding en een whiplash. Uiteraard ook enkele standaardwonden, ik ben op aanraden van mijn ouders naar de spoed gegaan. Ik voelde me slecht en heb er wel lang moeten wachten voor de tests. ik ga nu even rust moeten nemen en dat notabene na mijn openingswedstrijd”, wist de man die zich in vorm voelde. “Ik voelde me al lange tijd super. Ik heb amper vier dagen voor de koers te horen gekregen dat ik mocht starten, dus ik was totaal niet fris of ik heb me niet speciaal kunnen voorbereiden voor deze koers. Ik voelde me wel klaar, maar ik was eigenlijk aan het trainen voor die negende juni, wanneer van de regering amateursporten opnieuw zijn toegelaten. Maar als je een kans krijgt om te koersen, dan mag je die niet laten schieten, zeker niet in deze tijden!”

Het koersverloop was zeker niet in het nadeel van De Maeght, hij was zelfs mee in een groepje vluchters tot hij viel.

“De wedstrijd op zich verliep voor mij  zeer goed. Ik was zeer tevreden over mijn gevoel en de in laatste 65 kilometer raakte ik in een mooie ontsnapping. Door een manoeuvre van een andere renner in de voorlaatste ronde, heb ik spijtig genoeg de grond van dichtbij moeten inspecteren. Ik heb onmiddellijk proberen verder te rijden, maar dat was al snel geen mogelijkheid. Ik voelde me draaierig en moest braken. Gelukkig is het nu relatief goed en kan het opnieuw enkel beter gaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *