logo Casalina

Dorian De Maeght (24) krijgt zijn kans als prof bij CT Bingoal – Sauzen Pauwels WB

Dorian De Maeght (24) krijgt zijn kans als prof bij CT Bingoal – Sauzen Pauwels WB
Dorian De Maeght in actie Foto Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Dorian De Maeght (24) uit Meise heeft dan eindelijk toch een profcontract te pakken. Na zijn stageperiode bij CT Bingoal- Sauzen Pauwels WB kreeg hij het vertrouwen van de ploeg in de vorm van een profcontract voor twee seizoenen. Een droom die werkelijkheid werd!

In de zomer reed hij voor Projectbouw Borgonjon- Dewasport en kreeg hij een stagecontract.

“Ze gaven me een profcontract omdat ik nog veel progressiemarge heb en dat ik goed kon wringen tussen de profs om de spurt aan te trekken of de spurters goed af te zetten. Dat was voor hen zeer belangrijk, net als het feit dat ik zo goed als altijd mee met de eerste groep kon binnenrijden. Bij scheuren of waaiers was ik ook altijd mee vooraan”, steekt De Maeght van wal. “In het eerste jaar zal ik de tijd krijgen om te groeien en te leren en zal ik van alles moeten proeven… Het is de bedoeling om dan als tweedejaars te bevestigen. Eerlijk gezegd wist ik dat het bijzonder moeilijk ging zijn om op deze 24-jarige leeftijd nog prof te worden. Dat hebben ze in de gesprekken ook wel aangehaald dat ik niet van de jongste ben. Als stagiair heb ik kunnen bevestigen en dat was voor hen een teken dat ik nog veel meer in mijn mars had en echt nog kon uitgroeien tot een waardige prof.”

De Maeght verwacht een mooi programma in het voorjaar.

“Ik verwacht dat ze me vooral in het voorjaar zullen nodig hebben, omdat ik toch echt wel dat type renner ben. Voor de rest heb ik er nog geen flauw benul over mijn programma. Ik weet wel dat ik redelijk veel rondjes ga moeten rijden en vaak koersen na elkaar ga moeten betwisten omdat ik nog niet veel ervaring heb op dat vlak. Die ervaring heb je bij de profs echt wel nodig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *