logo Casalina

Ditte Lenseclaes pakt eerste zege bij de elites in Rigenée

Ditte Lenseclaes pakt eerste zege bij de elites in Rigenée
Ditte Lenseclaes pakte haar eerste elitewinst in Rigenée

Nadat ze op Hemelvaartdag in Wilsele-Putkapel in het peloton eindigde behaalde Ditte Lenseclaes (21) uit Sint-Agatha-Rode op pinksterzondag de zege in het Luxemburgse Rigenée. In de slotfase was de prille twintiger de beste van een kopgroep van drie in de Grand Prix du Bourgmestre.

Door het beperkte deelnemersveld werden vele aanvallen snel gecounterd

“De meeste rensters die aan de start stonden, waren van dezelfde ploeg, Bingoal-Wallonie-Bruxelles. Ik heb een paar keer geprobeerd om ervan weg te raken, maar ze organiseerden zich elke keer en reden het dicht. Ik kreeg het gevoel dat ze met zoveel mogelijk maar de meet wilden. Het was wel zo dat het groepje steeds kleiner en kleiner werd. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde ben ik in de aanval gegaan, maar ze reden het opnieuw dicht. Bij het ingaan van de laatste ronde volgde een aanval en ik kon makkelijk reageren. Uiteindelijk raakten we met  drie voorop en ik had het gevoel dat ik de snelste was. Ik heb gewacht tot aan de meet en kon winnen”, wist de eerste van het Illi Bikes Cycling Team.

Lenseclaes verwees medevluchters Decaluwe en Dardenne naar de tweede en derde plaats

“Als het deelnemersveld niet enorm is, wordt er echt op alles gereageerd. Dat brengt vaak met zich mee dat er niet voluit gereden zal worden. Waardoor het eigenlijk niet zo heel moeilijk wordt en iedereen kan blijven reageren. Ik vind het wel een heel mooi parcours, volgend jaar keer ik er terug. De laatste kilometer liep heel de tijd op. Het was wel te doen op de grote plateau, maar toch. Het was een hele mooie en hele eerlijke finish vond ik”, reageerde de winnares die in haar examenperiode van de richting voeding- en dieetkunde aan de Erasmushogeschool in Brussel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *