logo Casalina

Ditte Lenseclaes gaat haar derde jaar in bij het Illi Bikes Cycling Team

Ditte Lenseclaes gaat haar derde jaar in bij het Illi Bikes Cycling Team
Ditte Lenseclaes aan het commando. Foto: Franky Crosserke Schoonvliet

Wielrenster Ditte Lenseclaes (21) uit Sint-Agatha-Rode kreeg van haar Team Rupelcleaning / ILLI-Bikes Cycling Team te horen dat ze haar vanaf volgend wegseizoen opnieuw verwachten in het peloton in hun kleuren. De studente reed ondanks de covid 19-pandemie toch nog dertien koersen bij elkaar waarin ze drie keer top twintig pakte.

“Het was een raar seizoen, maar dat was voor iedereen het gevak. In het begin van het seizoen heb ik drie koersen kunnen rijden, waarvan de eerste twee UCI-koersen waren. Ik voelde dat ik elke wedstrijd beter werd en keek echt uit naar wat er nog op mijn kalender komen moest. Ik had een heel goed gevoel en dat zag ik ook aan mijn wattages, maar dan was er corona… en viel alles in het water. Ik heb nog een paar races gereden die goed waren, maar het was een beetje met ups en downs verlopen. Ik denk dat het kwam doordat ik te weinig heb kunnen koersen, ik heb flink wat wedstrijdkilometers nodig voor ik echt het goede gevoel te pakken krijg. Ik ben blij dat ik van de ploeg deze kans kreeg, het is een leuk en hecht gezelschap waar ik mij goed voel”, geeft Lenseclaes weer.

Nu komt de tweede lockdown eraan, de twintiger zal enkele alternatieven moeten verzinnen voor haar trainingen.

“Ik heb eventjes rust gehad en ben nu aan mijn eerste week terug fietsen toe. Ik kon dus terug rustig opbouwen en aan mijn basisconditie werken. Normaal gezien zou ik ook wat krachttraining moeten verrichten in de fitness, maar dat gaat nu niet meer gezien de gezondheidsmaatregelen die de regering heeft opgelegd, maar ik zal er wel iets op vinden”, verklaart de studente voedings- en dieetleer aan de Leuvense hogeschool UCLL. “Ik weet niet goed wat te verwachten de komende periode gezien deze uitzonderlijke situatie, hopelijk is het bij het nieuwe begin van het wielerseizoen toch grotendeels overgewaaid.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *