logo Casalina

Ditte Lenseclaes benieuwd naar Craywinckelhof – Omloop van het Hageland!

Ditte Lenseclaes benieuwd naar Craywinckelhof – Omloop van het Hageland!
Onder het mom de laatsten zullen de eersten zijn;Lenseclaes(l) en teamgenote Isabelle Beckers aan de start

De veertiende editie van de Craywinckelhof – Omloop van het Hageland, met start in Tienen en aankomst in Tielt-Winge, is de eerste wedstrijd van het seizoen voor Huldenbergse eliterenster Ditte Lenseclaes. In de rood-zwarte kleuren van het Team Rupelcleaning – Illi Bikes Cycling Team kijkt ze uit naar de Hagelandse heuvels en is ze benieuwd hoe ze het zal doen in haar eerste competitieve koers.

Haar voorbereiding verliep probleemloos enkel een mechanisch defect sloeg haar even uit tempo.

“Fysiek verliep alles prima in de aanloop tot het seizoen. Enkel iets na de eindejaarsperiode liep het verkeerd toen ik door een probleem aan mijn rem enkele weken niet met de fiets buiten kon rijden. Het was een probleem aan een Shimanorem, aan een onderdeel, niet aan een hele groep. Ik moest enkel dat component herstellen, maar door corona was dat deel allesbehalve makkelijk te vinden. Het viel gelukkig net tijdens bar weer buiten en in de examenperiode. Ik heb die periode deels op de rollen doorgebracht”, wist de ranke renster uit Huldenbergse deelgemeente, Sint-Agatha-Rode.

Eerste koers, eerste test, dat is een gegeven waaraan Lenseclaes niet aan ontsnapt.

“In de vorige editie, in 2020 haalde ik de finish bij mijn derde deelname, maar daaraan ging wel flink afzien vooraf. Ik ga uit van een vergelijkbare omloop tegenover toen, met mooie hellingen. Ik kijk er wel naar uit, maar weet nog niet zo goed wat te verwachten. Tijdens dit openingsweekend zien we wel hoe het loopt, op basis daarvan vullen we de kalender van de komende weken in. Met Sara Van De Vel hebben we iemand die Binche-Chimay-Binche won. Voorts is de Ierse Alice Sharpe ook iemand die flink met de fiets kan rijden, van haar verwachten we dit seizoen wel iets. De rolverdeling voor de wedstrijd zal op de wedstrijddag zelf nog besproken worden”, wist de studente voedings- en dieetkunde aan de Erasmushogeschool in Brussel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *