logo Casalina

Dina Boels verlaat na zeven leuke seizoenen Brain² Olympia Tienen

Dina Boels verlaat na zeven leuke seizoenen Brain² Olympia Tienen
Dina Boels werd vorig seizoen in Betekom gelauwerd voor haar Belgische, Vlaamse, provinciale titel op de weg en haar provinciale titel tijd- en veldrijden

Het Van Moer Logistics Cycling Team het volgende wielerseizoen beginnen met vrouwelijke wielrensters. Voor hun eerste werkingsjaar schreven er negen juniores en zeven nieuwelinges in, tweedejaarsnieuwelinge Dina Boels is één van hen.

Na zeven seizoenen bij Brain² Olympia Tienen verliet ze het vertrouwde schip, ze was er de enige nieuwelinge.

“Ik wil mijn vorige ploeg enorm bedanken voor de zeven leuke jaren. Normaal gezien bleef ik nog een jaartje bij Olympia Tienen, maar uiteindelijk ben ik dan gevraagd door de ploegleider Brent Van Ballenberghe. Jasmien de Boeck en hij willen daar een nieuw projectje opstarten voor een meisjesploeg. Het leek mij wel tof om deel uit te maken van die ploeg en zo is de bal aan het rollen gegaan”, wist de Meerbeekse te vertellen.

Ze is voor de eerste keer lid van een meisjesploeg.

“Doordat ik nu nieuwelinge was op koersen, was ik de enige van de ploeg die altijd aan de start stond, wat op zich logisch is. Nu gaat dat helemaal anders zijn en naar dat gegeven kijk ik wel uit. De begeleiding spreekt mij eveneens enorm aan. Ik denk dat we qua wegprogramma de Nederlandse Watersley Womens Challenge betwisten en ook Gent-Wevelgem, over dat deel ben ik nog niet zo zeker, maar in deze coronaomstandigheden is dat moeilijk te voorspellen”, vertelde de meervoudige kampioene. “Ik kijk enkele meisjes die naar Van Moer gaan en ben benieuwd. Jammer genoeg wonen ze allemaal te ver om samen te kunnen trainen. De trainingen worden wel goed georganiseerd, voor iedereen op andere plaatsen af en toe zodat niet iedereen altijd dezelfde afstand moet rijden met de auto. Ik kan natuurlijk met mijn vorige ploegmaten nog eens gaan fietsen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *