logo Casalina

Deze zondag: het WK mountainbike eliminator in Leuven achter gesloten deuren

Deze zondag: het WK mountainbike eliminator in Leuven achter gesloten deuren
Schepen van sport Johan Geleyns aan het woord op de voorstelling van het WK wielrennen in Leuven

Oorspronkelijk stonden de wereldkampioenschappen mountainbike eliminator in Leuven voorbije augustus gepland, covid 19 stak daar een stokje voor. Uiteindelijk vinden ze komende zondag plaats op het Leuvense Ladeuzeplein weliswaar zonder publiek. Vorig jaar landde dit WK in Waregem waar voormalig wereldkampioen en wereldbekerwinnaar Fabrice Mels in eigen contreien net naast het podium belandde.

Leuvense schepen van sport Johan Geleyns (CD&V) geeft een update.

Oorspronkelijk ging het WK in augustus over zowel het Herbert Hoover- als het Ladeuzeplein lopen. “Het wordt een heel technisch parcours. Op het vlak van toeschouwers is het een minder verhaal. Oorspronkelijk was het in een beginstadium voorzien voor 2.000 kijkers, dat moest teruggeschroefd worden naar 400. Dat waren er donderdagavond nog vijftig en na de aanpassingen omtrent de covid 19-pandemie door de nationale regering viel dat opeens terug op nul. Het is jammer dat de Leuvenaar niet fysiek aanwezig kan zijn, gelukkig dat het an sich nog zo kan doorgaan. We mikken op vele honderdduizenden onlinekijkers, vooral in het buitenland is deze discipline populair. We hebben net de start van de Brabantse Pijl achter de rug en zijn richting WK wielrennen volgend jaar aan het gaan. Uiteraard willen we onze kandidatuur voor Leuven als Europese sportstad in 2021 hiermee kracht bijzetten.”

De kampioenschappen starten zondagnamiddag om 15 uur. Daarin starten de deelnemers eerst afzonderlijk om een tijd neer te zetten, op basis daarvan worden ze ingedeeld in wedstrijden per vier. Op het einde van de rit belandden de vier besten in de finale, zowel de mannen als vrouwen rijden. Bij de mannen wordt uiteraard gekeken naar Mels.

Deze eliminatordiscipline omvat een korte en pittige race met vier mountainbikers die het op een technisch parcours bezaaid met hindernissen tegen elkaar opnemen. De lengte van een ronde bedraagt maximaal 400 à 500 meter.

Gezien het WK achter gesloten deuren plaats vindt, kan je het enkel online volgen. Dit is mogelijk op de volgende kanalen: UCI’s Youtube Channel (global coverage), City Mountainbike’s Facebook Channel (global coverage), BFC (Italy), Extreme’s Facebook Channel (global coverage), BTT Lobo (Portugal), WDR (Germany) en MTB 90 (Brazil and USA).

In 2021 zal er trouwens nog een wereldbeker eliminator in Leuven plaats vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *