logo Casalina

Derdejaarsbelofte Jens Clynhens wil het maximale uit zijn wielercarrière halen

Derdejaarsbelofte Jens Clynhens wil het maximale uit zijn wielercarrière halen
Jens Clynhens in zijn nieuwe outfit

Derdejaarsbelofte Jens Clynhens (20) uit Wilsele kan momenteel weinig meer doen dan trainen en blijven trainen, gezien het wielerseizoen door de aangekondigde lockdown van een maand, weeral opschuift. De prille twintiger mikt op goede prestaties bij zijn seizoensstart, wanneer die ook moge zijn. In de loop van de voorbije winter maakte hij de overgang van het YCT Demer en Dijle naar het VP Consulting – Prorace Cycling Team.

“Het gezellige tijdens meerdaagsen sprak me wel aan bij VP Consulting-Prorace. Ze hadden altijd veel helpers en logistieke steun mee, bijvoorbeeld tijdens een Ronde van Vlaams-Brabant. Dat sprak me wel aan, samen met de wedstrijden die ze rijden en ook het contact met Patrick Sempels was meer dan in orde.”

Ondertussen is het geleden van oktober dat hij in het veld reed.

“Ik reed vorige winter vijf crossen en ondertussen is het competitieve gedeelte dus al even geleden. Ik voel me nu conditioneel veel beter in vergelijking met andere seizoenen op dit moment. Er is ook weinig anders dat je kan doen dan trainen. Ik zou graag willen pieken naar het competitiebegin, maar wanneer valt dat?”, vraagt de poetsman aan het UZ Gasthuisberg in Leuven zich luidop af. “Ik voel me nu fysiek beter en maak werk van meer trainingen in de Ardennen. De spiermassa in mijn benen is gegroeid en ook mijn explosieve aanzet verbeterde enorm. Ik hoop dat ik het programma mag afwerken dat ik in mijn hoofd heb, daarbij hoort de Ronde van Vlaams-Brabant. De Ronde van Namen wil ik ook ooit eens rijden en uiteraard alle wedstrijden in de streek waar er hellingen op de omloop liggen”, aldus de renner in vorm die oorspronkelijk uit Haacht afkomstig is.

Voorlopig lijkt Clynhens te kiezen voor een carrière op de weg en laat hij het veld links liggen.

“Zeg nooit nooit. Het is nog niet duidelijk of ik volgende winter ga crossen, daar ben ik nog niet uit. Want zeg nu eerlijk hoeveel wedstrijden blijven er voor mij over, als alle B-crossen worden afgelast? Ik heb wel de geruststelling dat als ik de modder zou induiken met de fiets, verzorger Jokke Smets met plezier zijn laarzen zou aantrekken om me met plezier bij te staan. Mijn doel is en blijft om de top te proberen bereiken en voorlopig is dat op de weg. Als iemand zichzelf daartoe niet in staat acht of als je dat niet wilt, dan kan je beter stoppen volgens mij”, besluit Clynhens, die training krijgt van Simon Van Roy, strijdvaardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *