logo Casalina

Derde jaar op rij Gouden Wiel voor de AA Drink – Young Lions

Derde jaar op rij Gouden Wiel voor de AA Drink – Young Lions
De AA Drink - Young Lions met toenmalige juniorenwereldkampioen Thibau Nys Foto: Jo Groenevinger

Voor het derde jaar op rij werden de AA Drink – Young Lions uit Haacht beloond door Belgian Cycling met een Gouden Wiel en dit voor hun prima jeugdopleiding. In 2021 bieden ze onderdak aan 72 jonge renners en hebben ze al een programma voor komend seizoen uitgestippeld. Tenminste indien deze gezondheidscrisis die we nu ondergaan, het zou toelaten.

“Ik had dit Gouden Wiel enigszins verwacht, we doen er jaarlijks moeite voor. Ondanks corona is het ons goed gelukt om aan de vereisten te voldoen. Vorig jaar waren we trouwens met 65, vijf renners verlieten de ploeg, twaalf kwamen erbij”, wist voorzitter Eddy Hendrickx.

Bij de Young Lions, het opleidingsteam van de Baloise – Trek Lions van Sven Nys, zijn er 72 renners. Ze tellen zestien miniemen, 27 aspiranten, tien nieuwelingen, acht junioren en twee beloften. Onder hen ook vijftien meisjes verdeeld over alle leeftijdsreeksen.

“Het is positief dat we meer meisjes tellen. Uit de open trainingen haalden we twee meiden die bij de aspiranten uitkomen. De rest kwam vragen of ze bij de ploeg mochten aansluiten. We hebben er nog twee à drie die staan te trappelen om komende herfst bij de miniemen te beginnen. Bij ons kan iedereen aansluiten, als er plaats is dan kunnen ze aansluiten anders komen ze op de wachtlijst terecht. Liefst van al gaan we van start met renners die net starten met fietsen bij de miniemen of aspiranten. We nemen liefst geen oudere fietsertjes of jongeren die van een andere club overkomen aan.”

Trainen met de U12 lukt, de oudere renners trainen tot voor kort in bubbels van vier zoals door de maatregelen van de nationale regering omschreven.

“We trainen met de kinderen jonger dan twaalf nog steeds op woensdag. Tot vorige week trainden de dames, nieuwelingen en junioren per bubbel van vier, zoals mag. Ze krijgen echter te veel kritiek van omstaanders die hen hun idee over de maatregelen meedeelden. Het ging zelfs zo ver dat ze foto’s van hen namen terwijl ze wel mochten trainen in een bubbel van vier. Het is wel jammer dat we door al diegenen die de regels niet kennen stoppen, maar het is niet anders.”

De jongeren kennen al hun wegkalender voor 2021.

“De miniemen en aspiranten zullen koersen in de omgeving rijden. De aspiranten zouden begin augustus de driedaagse Antwerp Cycling Tour fietsen. De nieuwelingen, junioren en dames doen mee aan de wedstrijden van Vermarc Sport. De junioren betwisten de Omloop der Drie Provincies (13/05), de Tour du Condroz (26/06), de tweedaagse van Luxemburg (03-04/07), de driedaagse Vermarc (23/24/25-07), de interclub in Kampenhout (01/08) en Aubel-Thimister-Stavelot (06-07-08/08). De nieuwelingen hebben de Tour de la Basse Meuse (01-02/05), de tweedaagse Vermarc (29-30/05), de Prins der Nieuwelingen in Bonheiden (06/06) en de Omloop van de Maasvallei (05/07) op de kalender staan. In het slotweekend van april volgt het trainingsweekend van de dames, daarna zitten we ginds voor de tweede week op rij in de Voerstreek. In het weekend van zeven mei is er een trainingsweekend voor de junioren in de Voerstreek. Er is ook nog een stage voor nieuwelingen, junioren en dames voorzien in de Ardennen (13-20/08). Het komt er nu nog op neer om onze renners gemotiveerd te houden tot ze in veilige omstandigheden mogen trainen en koersen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *