logo Casalina

Dennis Coenen, Seppe Wauters en Jules Jordens zetten koers naar VP Consulting-Prorace

Dennis Coenen, Seppe Wauters en Jules Jordens zetten koers naar VP Consulting-Prorace
Dennis Coenen met voorzitter Patrick Sempels enkele jaren geleden op koers

Het Lubbeekse VP Consulting – Prorace kondigt drie nieuwe aanwinsten aan. De jongeren Seppe Wauters uit Ransberg en Jules Jordens uit Drieslinter brengen het jeugdige enthousiasme als belofte. Eliterenner Dennis Coenen (28) die vorig jaar van Loksbergen naar Oudenburg verhuisde, komt over van Acrog-Tormans en brengt een brok ervaring met zich mee.

Hij kende de voorzitter van zijn nieuwe team al even.

“Ik ken de omkadering van VP Consulting-Prorace al heel lang. Toen ik vroeger nog op profniveau koerste, zei Patrick Sempels ooit eens lachend: “Als je ooit terug op lager niveau gaat koersen, denk dan maar aan ons.” Gezien ik nu niet meer aan kan blijven bij Acrog-Tormans, heb ik hen onmiddellijk gecontacteerd. Op twee dagen tijd was de deal eigenlijk beklonken, omdat we dezelfde visie delen over de koers. Het is een hechte vriendenkring waar iedereen het beste uit wilt halen. Ik geloof in het project en vooral dat we volgend jaar mooie uitslagen kunnen verwezenlijken”, opent de nieuwkomer. “Het is soms wel een beetje een gemis, koersen in het buitenland. Ik heb de keuze gemaakt om op een lager niveau terug plezier te maken in het koersen. Door de combinatie werken-koersen is het ook bijna niet meer mogelijk om in het buitenland te gaan koersen. Ik heb mooie tijden beleefd en op veel plaatsen geweest door de koers, dat neemt niemand mij nog af.”

Coenen wilt bovendien ook de jonge veulens in de formatie koerswijsheid bijbrengen.

“Ik hoop om de jonge garde wat bij te brengen en af en toe eens uit te kunnen pakken. Ik heb met mijn ervaring wel een troef in de interclubs om de jonge garde wat op te peppen”, wist de twintiger die bij Bpost in Blankenberge op professioneel vlak actief is.

Één gedachte over “Dennis Coenen, Seppe Wauters en Jules Jordens zetten koers naar VP Consulting-Prorace

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *