logo Casalina

De winnaar bij de nieuwelingen in Tielt-Winge zal geen meeloper zijn

De winnaar bij de nieuwelingen in Tielt-Winge zal geen meeloper zijn
Organisator Roger Nolmans (eerste van links) organiseert meerdere koersen in Tielt-Winge

Twee keer, goede keer; de nieuwelingen kunnen zondag starten in Tielt-Winge. Roger Nolmans van het organiserende Cycling Team Tilt tekende een nieuwe en zwaardere omloop voor deze jeugdcategorie uit.

De wedstrijd was oorspronkelijk voorzien op 21 juni naar aanleiding van de kermis op gehucht Sint-Maarten.

“Gezien de coronaperikelen werd er uitgeweken. Vandaar dat er toen en nu geen aankomst zal plaats vinden aan de traditionele trekpleister van de koers, zaal Nut en Vreugd maar aan café Jazz op de Blerebergstraat. Ik heb weet van één plaatselijke renner die kan starten, dat is Niel Meulemans. Hij is zeker niet slecht bezig is als eerstejaars”, wist Nolmans. “Ik verwacht een zware wedstrijd met negen beklimmingen van de Blereberg. Op de streep boven vallen punten te verdienen voor de bergprijs. Aan de andere kant van de omloop ligt de helling van de Vlaaistraat. Sommigen zullen het “liken”, anderen zullen het haten vrees ik, maar de winnaar zal zeker geen meelopertje zijn. Ik weet dat er 200 inschrijvingen waren maar ik weet niet wie er effectief bij de 120 “gelukkigen” zullen zijn.”

Nolmans organiseert ook nog aan het seizoensbegin De Spar – Omloop van het Hageland voor de vrouwelijke elite (UCI 1.1), een onderdeel en de traditionele opener van de Belgian Cycling Cup met start in Tienen en aankomst in Tielt-Winge. De elites z/c en beloften maken traditioneel midden augustus hun opwachting.

De nieuwelingen moeten zondagnamiddag vanaf 15 uur 64,8 kilometer afleggen verdeeld over negen lussen van 7,2 kilometer. De aankomst is voorzien rond 16.45 uur. Meer info valt te verkrijgen via www.cttilt.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *