logo Casalina

De trein lijkt vertrokken voor wielrenner Robbe Mellaerts na interclubwinst en zege in Bierbeek

De trein lijkt vertrokken voor wielrenner Robbe Mellaerts na interclubwinst en zege in Bierbeek
Robbe Mellaerts tijdens zijn losrijsessie

Op een kleine week tijd klaarde wielrenner Robbe Mellaerts (22) uit Rillaar iets dat hij voordien nog niet kon winnen. Hij won een handvol dagen geleden de interclub de GP Etienne De Wilde in het Oost-Vlaamse Laarne. Amper bekomen van de inspanning, beet hij enkele dagen nadien ook door en dat was andermaal in de vlucht. Het leverde hem zijn tweede succes ooit op.

“Mijn grotere doelen waren de rondjes die we met de ploeg rijden, de Arden Challenge de Triptyque Ardennais en de Ronde van Namen begin augustus. De belangrijkste piekperiode lag rondom de Triptyque Ardennais die net achter de rug is”, opende de dubbele winnaar. “Ik had op zich geen verwachtingen voor Laarne, ik zei aan mijn papa dat ik wel eens ging proberen weg te rijden. Uiteindelijk rijden Jarno Bellens, iemand die goed om mee te hebben in de ontsnapping, en Sil De Brauwere weg. Gaandeweg ontstond er vertrouwen dat we het gingen halen, we hebben geen moment naar elkaar gekeken en gingen vol door. We hielden dertig seconden voor. In Bierbeek belandde ik opnieuw met Jarno Bellens in de ontsnapping, een beetje hetzelfde scenario, en was het weer prijs. Dat is wel straf, nog nooit iets gewonnen en nu twee op vijf dagen. Er zijn voorbeelden genoeg van renners die zegereeksen aan elkaar knopen, ik hoop dat ze nu niet extra naar me kijken.”

En zeggen dat hij als nieuweling bij het YCT Demer en Dijle in het veld begon.

“De voorbije twee jaren reed ik weinig crossen, vorig jaar is het er niet van gekomen omdat de kalender minder was. Na het bekomen van het wegseizoen zijn de meeste B-crossen al gereden, in januari of februari zijn er weinig. Tijdens de examens kwam het er ook niet van. Op die manier is het moeilijk om een goed crosskalender in elkaar te steken. Ik wil volgende winter nog graag veldrijden, maar ik zal steeds meer voor het plezier dan ambitie aan de start staan”, wist Mellaerts. “Op clubvlak kan ik niet beter zitten, ik rijd met maten en we krijgen een mooi programma. De ploegleiding is ook top. Indien ik er zou vertrekken dan is het minstens om op continentaal niveau te rijden, daar droom ik ergens van”, klonk het duidelijk.

De prille twintiger van YCT Demer en Dijle betwist deze zondag de interclub in het Naamse Blaimont de Grand Prix Télévie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *