logo Casalina

De nieuwelingen starten vandaag voor de laatste keer in Haasrode centrum?

De nieuwelingen starten vandaag voor de laatste keer in Haasrode centrum?
Het PK in 2011 in Haasrode was een voltreffer

WTC De Natuurvrienden Haasrode organiseren sinds 2008 koers in Haasrode, voor het merendeel waren dat nieuwelingenkoersen. Ook op deze zondag 15 mei is dit het geval. Uitzonderlijk vergezelt er geen kermis deze wedstrijd.

De Natuurvrienden organiseren al sinds 2008 jeugdkoersen.

“We deden dat vooral voor de nieuwelingen, met als hoogtepunt het provinciaal kampioenschap in 2011, daar was veel volk op afgekomen. Af en toe organiseerden we ook wedstrijden voor miniemen en aspiranten. Dit seizoen is het opnieuw aan de nieuwelingen, maar die organisatie dat kost allemaal wel veel centen bij elkaar. De wielerbond kwam ons ietwat tegemoet door het afschaffen van het prijzengeld. We twijfelen of we in de toekomst nog zulke jeugdwedstrijden zullen inrichten”, aldus Jan Daems van de Natuurvrienden. “We denken meer aan het inrichten van toertochten, bijvoorbeeld van Haasrode naar Hoei. Die organisatie valt evenmin te onderschatten, een lengte van 160 kilometer van richtingpijlen voorzien is geen sinecure.”

In Haasrode wordt een podium voorzien voor de eerste drie jongens én meisjes. Op vlak van streekrenners is er sprake van Nils Gilis uit Sint-Joris-Weert. Voorts zou Yorben Stuyven, de neef van Jasper, aan de start staan.

De deelnemers starten om 15 uur in de Milsestraat en leggen twaalf rondes van 5,66 kilometer af, goed voor een totaal van 68 wedstrijdkilometers. Alle info op www.wtcnvh.com en doorscrollen naar nieuwelingen.

Normaal gezien vond deze race plaats kort na Pasen, samen met de traditionele kermis. De wedstrijd moest uitwijken en de kermis volgde niet mee, waardoor er in 2022 vooralsnog geen kermis was in deze deelgemeente van Oud-Heverlee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *