logo Casalina

De mountainbikers van Goeman Scott Cycling zetten 2022 in met negen

De mountainbikers van Goeman Scott Cycling zetten 2022 in met negen
De acht bikers van Goeman Scott, Bontemps ontbreekt Credits Catharina Homsma

Het Goeman Scott Cycling Team bestaat dit seizoen exact vijftien jaar. Manager en mecanicien Jan Goeman bleef steeds zijn team trouw en heeft zijn zaak met Scottfietsen in Everberg. Zijn ploeg werd in eigen gemeente voorgesteld, van jong naar oud, van een renner bij de U9 tot de elites. Allen krijgen ze hun kansen en koesteren ze verschillende ambities.

Het GSC is een competitieteam van Cycling Vlaanderen uit Everberg, dat in 2022 bestaat uit negen renners.

Het team bestaat uit U9 Eden Stiens, U14 Owen Stiens, juniore Manon Bontemps, junioren Milan Stiens uit Oetingen en Mathias Mensaert uit Beauvechain, beloften Ibe Delbaere en Matthias Thijsen uit Paal en elites Erno McCrae uit Everberg en Tom Van Ingelgom uit Zemst. De twee plaatselijke rijders en masters zijn Dirk Beullens uit Herent en Telly Parijs uit. Zij zitten niet officieel in het team maar maken reclame door de ploegtrui op training en soms in wedstrijden.

Van Ingelgom en McCrae zijn nationaal en internationaal de boegbeelden van het team.

“Tom knalde onmiddellijk mee met de beste elites en kroonde zich tot kampioen van Vlaams-Brabant. In zijn eerste wedstrijd van 2021 behaald hij een tweede plaats achter wereldbekerwinnaar Samuel Gaze. In totaal behaalde hij drie overwinningen, zeven keer het podium en een tiende plaats op het BK na materiaalpech. Tom is gebrand om op te schuiven op de UCI ranking. Zo behoudt hij de mogelijkheid om deel te nemen aan de wereldbekers”, klonk het bij het immergemotiveerde team. “Erno behoort tot de beste Belgische eliterenners en is regerend Vlaams elitekampioen en wereldkampioen XCO bij de universiteitsstudenten. In 2021 behaalde hij drie overwinningen, twaalf keer het podium waaronder internationale wedstrijden, de vierde plaats op het BK XCO, eerste in de eindstand van de Flanders Cup, tweede in de eindstand van de 3 Nations Cup”, klonk het. Leuke statistiek: hij eindigde in iedere wedstrijd waaraan hij deelnam bij de tien besten. Dit seizoen ligt de focus op internationale UCI wedstrijden en de Europese wereldbekers XCO.

Tom Van Ingelgom en Erno McCrae
Tom Van Ingelgom en Erno McCrae Credits Jochen De Vocht

De hoofdsponsors zijn Fietsen Goeman en Scott Sports Benelux. Sponsoring wordt ook voorzien door Schwalbe, Moeys Alex, Cycling Dimension, Benny Haelwaeters Opritten & Terrassen, SKS, Get UP Sports Nutrition, Duke Racing Wheels, C-Bear, Look Cycling, Vermarc, Squirt, en Harol Specialist. Met behulp van al deze sponsors is het mogelijk de doelstellingen van het GSC team beter na te streven, meer jeugd en ambitieuze renners aan te trekken en op nationale en internationale wedstrijden deel te nemen. Het team dankt hen enorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *