logo Casalina

De Meerdaalspurters organiseren wedstrijden voor vier categoriën in 2023

De Meerdaalspurters organiseren wedstrijden voor vier categoriën in 2023
Vlnr Eggermont, schoonzussen Lagrou en Rietjens en Feytens

Volgende weekend start het nieuwe Belgische wegseizoen, in het Leuvense staat dat zondag synoniem met de koers voor beloften en elites z/c in Oud-Heverlee. In het Hageland staat dat diezelfde 26 februari symbool voor de Omloop van het Hageland voor vrouwelijke elite tussen Aarschot en Tielt-Winge. We focussen in dit artikel op Oud-Heverlee.

Op zaterdag 18 februari hebben reeds enkele streekrenners het parcours verkend en goed bevonden. In bijlage een foto van Ellen Feytens uit Wilsele, schoonzussen Lore Lagrou uit Rillaar, Dorien Rietjes uit Herent en Thibaut Eggermont uit Oud-Heverleese deelgemeente Sint-Joris-Weert na de parcoursverkenning. 

Wielerclub “De Meerdaalspurters vzw” heeft een rijke traditie van meer dan 40 jaar en organiseert jaarlijks verschillende wielerwedstrijden in Oud-Heverlee en Sint-Joris-Weert. De Oud-Heverleese kalender vindt u hieronder:  

  • Zo 26/02/2023 – 1 wedstrijd 1.12B (Elite ZC en U23)
  • Za 22/04/2023 – 2 wedstrijden 1.17.3 (Nieuwelingen) en 1.15A Dames Elite
  • Zo 07/05/2023 – 3 wedstrijden : U13-U14-U15

Deze kalender bevat een aantal belangrijke nieuwigheden in vergelijking met vorig jaar:

  • De Meerdaalse Pijl (wedstrijd voor Elite ZC en U23) zal als gevolg van  werkzaamheden aan het Zoet Water worden georganiseerd met start en aankomst in Sint-Joris-Weert op een lokaal onuitgegeven parcours van ongeveer negen kilometer. Ook de wedstrijd voor dames zal doorgaan op dit nieuwe parcours. Het nieuwe parcours zal zeker uitdagend zijn met enkele beklimmingen en een strook kasseien zoals de Oude Waversebaan in Sint-Agatha Rode.  
  • Tijdens de zaterdag van de Weertse Feesten zullen de Meerdaalspurters voor het eerst een nationale wedstrijd voor Dames Elite (1.15A) organiseren. Deze wedstrijd maakt deel uit van het regelmatigheidscriterium “Ladies Cycling Trophy”. In afwachting van deze wedstrijd zal een wedstrijd voor nieuwelingen (U17) georganiseerd worden. 

Voor de organisatie van deze koersen kunnen de Meerdaalspurters steunen op een goede en gewaardeerde samenwerking met het gemeentebestuur van Oud-Heverlee en Huldenberg.

Het bestuur van de Meerdaalspurters in 2023
Het bestuur van de Meerdaalspurters in 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *