logo Casalina

De Leuvense cross verliep wel heel speciaal voor Len Dejonghe…

De Leuvense cross verliep wel heel speciaal voor Len Dejonghe…
Len Dejonghe startte goed in Leuven

Wilselse veldrijder Len Dejonghe (20) slaagde erin om tijdens de start 26 posities goed te maken. Daarna werd hij door materiaalpech gehinderd, alsof dat nog niet genoeg was moest hij met nog drie rondes te rijden de wedstrijd verlaten nadat hij van zijn fiets werd gereden.

Dejonghe had met andere woorden het één en ander uit te leggen.

“Mijn seizoen begon goed, een dubbel crossweekend in Zweden verliep eveneens prima. Sinds meerdere weken ben ik ook begonnen met werken. Ik ben actief op het politiekantoor van Sint-Joris-Weert en sta er in voor de logistiek. Dat weegt natuurlijk ook op mijn crosstrainingen. Daarna ging het conditioneel iets minder, maar onlangs verliep het beter in Niel.”

Hij kreeg voor de wedstrijd in Leuven een pechprijs van Ethias omdat hij twee keer door pech werd overvallen in Beringen. Goed begonnen was wel bijna half gewonnen voor Len in Leuven.

“Dat was wel een orginele prijs qua vorm, maar dat moeten er niet te veel van dat type worden. Ik denk dat ik die kreeg omdat er op de televisie twee keer te zien was dat ik pech had, waaronder een val en dat daarom de mensen op mij stemden. Het was alleszins niet de bedoeling om dat te herhalen in Leuven”, geeft hij mee. “De start verliep er voortreffelijk, ik kon van plaats 46 naar twintig snellen. Ik denk dat ik op de brug een tik kreeg tegen mijn wiel, gezien in de tweede lus mijn derailleur in mijn wiel terecht was gekomen. Ik haalde die daaruit en daarna moest ik de materiaalpost opzoeken en verloor ik wat tijd. Ik kon dan toch goed mijn positie behouden en had zelfs nog reserve voor de rest van de wedstrijd, waardoor ik opnieuw de rest begon in te halen. Met nog drie rondes te gaan was het over, een andere crosser verraste me aan de binnenkant van een bocht en reed me omver. Door de impact van mijn val had ik was last van de ribben aan de rechterkant, achteraf bekeken viel dat gelukkig nog mee. Vooral mijn deels blauwe knie baart me nu zorgen. Op materieel vlak was er ook schade, mijn voorwiel mag de vuilnisbak in. Ja die thuiscross, het was het één en ander, die zal ik niet snel vergeten”, wist Dejonghe die het niet aan zijn hart liet komen en het vizier richt op zijn volgende doel, de Superprestige van komende zondag in Merksplas. “Ik hoop dat ik trouwens op de volgende Ethias Cross niet opnieuw die pechvogelprijs krijg, ik kom liever op een andere manier in beeld.”

Len Dejonghe met zijn Ethias Pechvogelprijs voor de Leuvense cross Foto: Jarne Castermans
Len Dejonghe met zijn Ethias Pechvogelprijs voor de Leuvense cross Foto: Jarne Castermans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *