logo Casalina

De “grootste kleinste” Tuur Merens stopt er na acht jaar crossen mee

De “grootste kleinste” Tuur Merens stopt er na acht jaar crossen mee
In de zon of in de regen overal komt Tuur Merens zijn fans tegen

Willebringse veldrijder en wielrenner Tuur Merens (18) heeft beslist om te stoppen met zijn o zo geliefde wielersport. Hij was al vanaf zijn tiende actief bij het toenmalige Lotto Olympia-Tienen en zei pas dit team, ondertussen Brain² Olympia-Tienen pas eind 2021 vaarwel. Hij besloot het in 2022 aanvankelijk met Team Siktivity als elite 3 over een andere boeg te gooien.

Tuur blonk vooral uit in de veldritten van de Challenge Henri Bensberg in het franstalige landsgedeelte.

In december 2021 pakte hij voor de eerste en laatste keer ooit een podiumplaats als derde. Niet toevallig gebeurde dat in het Luikse Flémalle in de Challenge Henri Bensberg… Dat kunnen jullie hier nog eens nalezen.

“Na flink wat wel-niet-wel-niet, heeft Tuur de knoop doorgehakt. Hij stopt met competitiefietsen. Na twee seizoenen zonder veel crossen door corona en dan nu nog eens klierkoorts, is de zin om te trainen en koersen te rijden erg ver te zoeken. Hij kijkt terug op acht jaar waaraan hij veel plezier heeft gehad, veel nieuwe vrienden ontmoet heeft. Hij verlegde grenzen en is vooral gegroeid van de kleinste in het peloton tot diegene met beginnend snorretje waar ze toch al wel eens rekening moesten mee houden. We willen iedereen bedanken die hem gesteund heeft, door te komen supporteren, naar de eetdagen te komen en te zorgen voor mooie foto’s”, klonk het bij de Merensclan die jarenlang gezellige eetdagen organiseerde in Het Buurthuis in Korbeek-Lo.

Tuur begon als elfjarige miniem en was in de meeste jaren steevast de kleinste in het peloton.

Hij was steeds tevreden met een plaats in de linkerkolom van de wedstrijd, een goede koers of gevoel. Steevast bracht hij soms een hele compagnie op de been met daarbij de beruchte familie Geeraerts uit Holsbeek. Zij stonden er vanaf zijn eerste wedstrijd als miniem en hebben bijna geen enkele wedstrijd gemist. Simon Van Roy trainde hem fysiek en mentaal de voorbije twee jaar, aan de basis van daarvan lag ook provinciaal wielercoach Daniel Van Oosterwyck die Tuur de knepen van het vak leerde, ook diens vrouw Anita stond resoluut achter Merens.

Merens en zijn zware stem zullen zeker nog te vinden zijn op of langs koersen, op de fiets tijdens een ritje of tijdens een wedstrijd achter de hekken terwijl hij aan het supporteren is voor de kameraden! De Hagelander heeft nu ook meer tijd voor zijn andere hooby’s: zich verkleden in een beer, volksdansen en aan mobilettes prutsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *