logo Casalina

De drie broers Van Den Boer uit Elewijt sporten graag!

De drie broers Van Den Boer uit Elewijt sporten graag!
Het gezin Van Den Boer met vlnr mama Sofie, Bas, Arthur en papa Robert. Oudste zoon Seppe stond nog in de materiaalpost en was er niet bij.

Broertjes Seppe (14), Arthur (13) en Bas Van Den Boer (10) uit Elewijt rijden alle drie graag op de cyclocrossfiets. Arthur richt zijn blik buiten het veldrijden ook op de triatlonsport waarvoor hij aangesloten is bij SP&O Mechelen. Het ludieke trio beoefent het veldrijden in de kleuren van het Haachtse AA Drink – Young Lions.

Middelste broer Arthur begon dit seizoen voor AA Drink – Young Lions te crossen. In zijn eerste race in hun kleuren in Baal op de Balenberg was het meteen prijs.

“Het fietsen werd de broers met de paplepel meegegeven. Zo kon Arthur al op tweejarige leeftijd fietsen zonder wieltjes en liefst van al over grote bergen. Papa Robert was een motorcrosser en ook de broers hadden van jongsaf aan allemaal een motor, daar heeft hij zeker stuurvaardigheden opgedaan. Toen Arthur zeven was, startte het SP&O jeugdteam op en dit leek ons een toffe afwisselende sport. Arthur had ook snelle benen hadden we ontdekt op de scholenveldloop waar hij elk jaar won. Zwemmen leerde hij vervolgens in de triatlonclub”, wist mama Sofie te vertellen. “Met de oudere broer die de overstap van de triatlonsport naar het veldrijden had gemaakt, ontwikkelde hij interesse voor het veldrijden. Ondanks dat zijn echte passie triatlon is, vindt hij het ook superleuk om vooraan te kunnen meedraaien in het veldrijden. Triatlon is een zomersport en dus kan voorlopig de combinatie met het veldrijden nog vlot gemaakt worden”, vult ze aan.

Ondanks de coronacrisis kon Arthur een aantal triatlonwedstrijden meepikken met telkens mooie resultaten als gevolg. In Viersel en Hofstade was hij de beste bij de jeugd C, die plaats leverde hem in Hofstade leverde hem de Belgische titel op. Daarnaast werd hij ook Belgisch duatlonkampioen in Braine l’Alleud.

“Op de cyclocross zijn we gestart in Baal met een mooie eerste plaats op een organisatie van mijn club AA Drink-Young Lions. Dat was de eerste keer dat ik hun shirt droeg, vorige winter reed ik maar enkele crossen individueel. In Hechtel-Eksel wachtte een tweede plaats. Ik moest telkens op de laatste rij starten en reed een goede inhaalrace. Jammer genoeg is het Belgisch kampioenschap cyclocross afgelast, want daar had ik ook wel mijn zinnen op gezet. Hopelijk kunnen we deze winter nog wat rijden”, wist Arthur.

Arthur Van Den Boer won in Baal
Arthur Van Den Boer won in Baal

Zijn broer Seppe is tweedejaarsnieuweling en won voorbije zomer nog de wegkoers in Zolder in de massaspurt. In Herentals en Hechtel werd hij in het veld telkens derde, in Kasterlee vierde en in Beringen vijfde. Jonge broer Bas belandde bij de miniemen in Baal net naast het podium met een vierde plaats. Ze zoeken nog wat het evenwicht tussen school en sport, maar één ding staat vast: de sportieve opvolging is verzekerd bij de Van Den Boertjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *