logo Casalina

De drie broers Van Den Boer pakken provinciale titels! Seppe autoritair naar overallzege bij junioren

De drie broers Van Den Boer pakken provinciale titels! Seppe autoritair naar overallzege bij junioren
Vlnr een afgeleide Arthur, Seppe en Bas Van Den Boer

De drie broers Van Den Boer verrichtten een huzarenstukje in de Ravestein Parkcross in Hever. Alle drie veroverden ze provinciaal goud en Seppe bij de junioren en Arthur bij de eerstejaarsnieuwelingen wonnen daarenboven ook nog eens de overall cross, jongste telg Bas werd overall tweede bij de twaalfjarige aspiranten.

Bij de junioren had Seppe al snel een halve minuut bonus genomen op het duo Wies Nuyens uit Borchtlombeek en Rune Jacobs uit Muizen. Daar achter volgde op hun beurt de tandem Theo Devoet uit Eine en Jarne Smets uit Lichtaart. Kort daarachter thuisrijder Grim Artoos die op dat moment op een bronzen provinciale plaats reed. Na drie rondjes reed Lander Holemans uit Begijnendijk met een bebloede rechterknie, hij reed dapper uit en werd nog overall 28ste. Wegrenner Chepe Flussie uit Blanden kwam eens van het veld proeven en werd op zijn beurt 27ste.

Met nog drie van de zeven lussen in de aanslag konden enkel ploegmaat bij AA Drink – Young Lions Jacobs en Nuyens hem nog van de zege houden, beiden volgden ondertussen op amper twintig tellen. Daarachter reden Artoos, Arthur De Backer uit Lede en Niels Goris uit Vlimmeren samen rond. Loek Torfs uit Rotselaar kwam net als tiende door met nog 2,5 rondjes af te leggen, finaal verloor hij nog enkele posities en finishte de crosser van YCT Demer en Dijle als veertiende. Mats Van Hemelryck uit Wolvertem reed toen net bij de beste twintig en die plaats behield hij finaal als twintigste.

Seppe Van Den Boer soleerde in Hever naar winst
Seppe Van Den Boer soleerde in Hever naar winst

Seppe Van Den Boer zegevierde en mocht zijn vijfde seizoenszege vieren en mocht de provinciale kampioenentrui om de schouders trekken. Wies Nuyens pakte provinciaal zilver voor Grim Artoos. Voor Arthur was het al zijn twaalfde zege, ook de provinciale gouden plak kwam hem toe. De jongste Bas pronkte bij de twaalfjarige aspiranten met zijn eerste provinciale veldrittricot, eerder veroverde hij al winst in Tessenderlo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *