logo Casalina

De Dijlespurters VV Mechelen huldigen virtueel!

De Dijlespurters VV Mechelen huldigen virtueel!
Jonge renners van de Dijlespurters VV Mechelen delen de pret Foto Dijlespurters VV Mechelen

De Dijlespurters VV Mechelen konden net zoals vorig seizoen door corona hun jonge renners niet huldigen door de coronapandemie. Ze verrichten daarom deze hulde dan maar virtueel. Het lijkt misschien al even geleden maar de blauw-geel-roden kregen van Cycling Vlaanderen een gouden wiel als jeugdvriendelijke wielerclub, een mooi kwaliteitslabel en de bevestiging van het gegeven dat ze goed bezig zijn.

Het voorbije seizoen werden er ongeveer 500 startplaatsen voor de Dijlespurters genoteerd.

Ze pakten 172 keer top tien, negentien vijfde plaatsen, welgeteld 21 vierde én derde plaatsen, 26 tweede plaatsen en achttien overwinningen! Bij de allerjongsten, de miniemen, mocht Nick Dewit uit Kortenberg zich tot clubkampioen kronen , bij de meisjes was dat Fien De Ceulaer uit Rumst. Bij de aspiranten was Tuur Verbeeck de primus inter pares, bij de vrouwelijke collega’s mocht Fleur Goelen de meeste zegegebaren maken. Katrijn De Ceulaer uit Rumst was de clubkampioene bij de nieuwelinges, ze won onder andere een sprint in een beperkt gezelschap in Kontich. Bij de eerstejaarsnieuwelingen had Leuvenaar Tuur Goemaes prijs, bij de tweedejaars was Noah Vandermaelen uit Boortmeerbeek de gelukkige. Clubkampioen bij de juniores werd Lino Bellens uit Sint-Katelijne-Waver, de voorbije jaren groeide hij fysiek en op sportief vlak goed door.

De snelle tweedejaarsnieuweling Jonas Leemans uit Grimbergen tenslotte, werd als meest verdienstelijke renner van het voorbije seizoen naar voren geschoven. Hij pakte acht keer top tien, waarvan de helft noteringen in de top vijf en deinsde er niet voor terug om onderweg te strijden.

De link naar hun huldigingsfilmpje vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *