logo Casalina

De broers Van Roy op avontuur naar Monaco!

De broers Van Roy op avontuur naar Monaco!
Stijn Van Roy in de Alpen

Recentelijk fietsten de broers Simon en Stijn Van Roy in één ruk door vanaf het Leuvense naar mondaine badplaats Monaco. Het duo van het Leuvense Team Siktivity deed er tien dagen over en overwon de Alpen onderweg. Ze legden hun tocht af aan een gemiddelde van om en bij de dertig kilometer per uur en deden het vooral, behalve het mooie landschap, om eens weg te zijn uit de soms dolgedraaide dagelijkse drukte.

Zowel Simon uit Leuven als Stijn uit Sint-Pieters-Rode zijn tijdens het schooljaar leraar L.O.

Enkele jaren geleden trokken ze al eens naar Luçon, onder Nantes, toen deden ze er drie dagen over. Vorig jaar ging de trip naar het Eifelgebergte, toen duurde het vijf dagen vooraleer ze hun aankomst bereikten. Ze wilden deze zomer oorspronkelijk naar Nice “toeren”.

“Op die eerste trip naar Frankrijk wilden we oorspronkelijk naar Watou, waar de Sint-Bernardus wordt gebrouwen, maken. Eens we er waren zetten we voort. Dit jaar wilden we aanvankelijk naar de aankomst van Parijs-Nice, met andere woorden Nice. We waren dan toch in de buurt van het prestigieuze Monaco, dus waarom niet tot daar rijden?”, aldus Simon die net zoals zijn broer afkomstig is uit de Lubbeekse parochie Sint-Bernardus.

De broers Van Roy als eerste en tweede van rechts Foto: Simon Van Roy.
De broers Van Roy als eerste en tweede van rechts Foto: Simon Van Roy.

“We hebben het tijdens het schooljaar overwegend druk, dus we wilden een ouderwetse tocht enkel op de fiets en dat deed deugd. Je moet voor de lange trip wel zien dat je front- en backloader en een eventuele zak in evenwicht zijn. Als alles goed over de tweewieler verdeeld is, dan rij je ook veel comfortabeler. Je locaties op voorhand vastleggen, scheelt ook al een slok op de borrel. Voorts is verdraagbaar gezelschap ook aangewezen, je leeft immers op elkaars lip.”

Een tussenstop voor de broers Van Roy tijdens hun meerdaagse
Een tussenstop voor de broers Van Roy tijdens hun meerdaagse

Niet het einde maar het begin was het lastigste voor beiden.

“Rit één en twee in de richting van Luxemburg viel niet te onderschatten. Toch konden we al bij al goed doorfietsen met een gemiddelde van ongeveer dertig kilometer per uur. We waren redelijk stuk bij onze aankomst in Monaco. Daardoor konden we ter plaatsen niet al te zwaar de toerist uithangen. Een bezoek aan het paleis en het stadion zaten er bijvoorbeeld niet in, wel hebben we de jachthaven en het circuit van de Formule 1 gaan bezoeken. Een duikje in de Ligurische Zee kon er eveneens nog af.”

Bijna aangekomen in Monaco
Bijna aangekomen in Monaco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *