logo Casalina

De avondkoers in Linden met reacties van de winnaar en vele streekrenners

De avondkoers in Linden met reacties van de winnaar en vele streekrenners
Het podium in Linden met vlnr Stevens, Vercammen en Van Dyck

Driekwart race ver bleven er nog 27 krijgers over om zich de zege toe te eigenen in de Lindense avondkoers. Finaal zegevierde Jeroen Vercammen uit Waarloos voor de snelle Timothy Stevens en Wesley Van Dyck. Vercammen boekte zijn eerste seizoenszege, streekrenners Sander Rietjens (vierde), Han Devos (vijfde), Dag Verbeeck (negende) en Thibaut Ponsaerts (tiende) vertellen hun koersverhaal.

Winnaar Vercammen afkomstig uit zijn streekploeg Steeds Vooraan Kontich was een tevreden winnaar

“Tijdens de laatste ronde rijden we op helling na de aankomst weg met drie; Rietjens, Van Dyck en ik. In laatste kilometer kwam er een op stukje bergop aan ter hoogte van het voetbalterrein. Daar koos ik mijn blijkbaar goede moment uit en versnelde ik. Ik haalde het met een beperkt verschil en pak zo de eerste seizoenszege”, aldus Vercammen. “Ik had hier geen winst verwacht. Ik had in het begin niet het beste gevoel. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het wel beter en ik merkte ook dat er al veel renners het moeilijk kregen. Ik dacht dat het podium het hoogst haalbaar was.”

Rietjens stond onverwacht in Linden aan de start, Devos was blij met zijn vijfde stek

“Ik had die avondkoers niet voorzien door mijn werk, opeens kon het toch. Ik had goede benen zeker bergop. Ik ben tevreden met die vierde plaats, maar op een finale aanval verwachtte men een reactie van mij en ik vond dat ik al genoeg had gedaan. Ik ben tevreden met plaats vier, jammer van dat podium”, blikte Rietjens van Team Basso Flanders terug. ““Het was een raar dagje voor mij. Ik had mijn slechte benen afgewisseld met goede. Het warme weer deerde me niet, daar kan ik goed tegen”, blikt de aanvaller van Urbano-Vulsteke terug. “Ik ben tevreden daar ik in de finale zat waar ik moest zitten, ook al wist ik dat het moeilijk ging zijn om er te winnen. Als ik de klim in de Houwaartstraat had overleefd, dan kon het nog iets beter zijn. Jammer genoeg was het me net ne lastig, ik heb er het maximum uitgehaald met die vijfde plaats.”

Sander Rietjens net voor de race met ouders Els en Patrick en zus Dorien
Sander Rietjens net voor de race met ouders Els en Patrick en zus Dorien

Plaatselijke renners Verbeeck en Ponsaerts spurtten naar top tien

“In het begin reed er al snel een grote groep weg, maar het draaide niet. Het peloton greep ze terug. Bij het doortrekken op de helling van de Houwaartstraat zaten we opeens in de eerste groep en namen we afstand. Samen met ploegmaats Han Devos en Adam Kelly reden we met drie Urbanorenners vooraan, dat was positief. Bergop werd er doorgetrokken, daarna werd het steeds gedicht. Bergaf versnelde ploegmaat Devos met vier anderen, hij bleef weg, ik moest er niet achter. We strandden op enkele seconden van een groepje voor ons. Vooraf dacht ik koersritme op te doen. Het gevoel was minder, maar ik ben blij dat ik meezat en negende werd”, aldus negende Dag Verbeeck.” “Ik was hier gestart om te winnen, dat deed ik hier al bij de nieuwelingen. Ik bekeek het ook als voorbereiding op wat nog komen moet, zoals de GP Jef Scherens in Leuven van zondag. Ik was enkele keren mee vooraan, maar miste de beslissende slag. Het gevoel was goed en dat is iets waarop ik verder kan bouwen. Het kon hier iets beter, maar ik toon me tevreden”, wist de twintiger van het Minerva CT.

Het lijvige koersverslag volgt op vrijdag 5 augustus

Dag Verbeeck (l) wacht geduldig tot hij zijn rugnummer kan indienen
Dag Verbeeck (l) en Kobe Godts wachten geduldig tot ze hun rugnummer kunnen indienen
Plaatselijke favoriet Thibaut Ponsaerts werd er na de koers gehuldigd
Plaatselijke favoriet Thibaut Ponsaerts werd er na de koers gehuldigd

Één gedachte over “De avondkoers in Linden met reacties van de winnaar en vele streekrenners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *