logo Casalina

Daan Soete zevende, Thibau Nys achtste in Eeklo. Loockx elfde in Eeklo & Brussel.

Daan Soete zevende, Thibau Nys achtste in Eeklo. Loockx elfde in Eeklo & Brussel.
Lander Loockx toonde zich als regelmatigste Vlaams-Brabander met twee elfde plaatsen

Daan Soete was in de Meetjeslandcross in Eeklo in de beginfase actief in de kopgroep en werd uiteindelijk zevende. Hij eindigde net voor Baalse eerstejaarsbelofte Thibau Nys die een straffe inhaalrace afwerkte. Daags nadien was Bertemnaar Lander Loockx de eerste Vlaams-Brabander als elfde. Hij raakte ingesloten aan de start maar kon in de tweede wedstrijdfase nog terrein goed maken en eindigde op een zucht van top tien. Ook in Eeklo werd hij elfde maar onder andere omstandigheden.

In Eeklo vormde zich onder impuls van Acrog-Tormans een compacte kopgroep met daarbij ook Soete van het Leuvense Group Hens – Containers Maes. Gaandeweg moest Soete lossen en in de zesde van negen lussen viel zijn ketting er nog eens af, gelukkig gebeurde dat bovenop een helling. Hij was er als de pinken bij om de ketting er terug op te leggen. Daarna had hij zich een beetje opgeblazen, finaal leverde het goede crossbegin hem een zevende positie op in de uitslag. Daags nadien in de Brussels Universities Cyclocross reed hij even als vierde in het gezelschap van van der Poel. Hij begon eraan als tiende, schoof door naar plaats zes toen Laurens Sweeck achter een stuk zeil in een bocht bleef hangen. Halfweg bevond Soete zich in een groepje dat strijd leverde voor plaats acht. Het beste was eraf in het slot, hij kwam binnen als vijftiende.

Thibau Nys leverde twee regelmatige crossen af. In Eeklo werd hij net na de start opgehouden door een valpartij. Hij liet de zenuwen geen roet in het eten smijten en schoof met de regelmaat van de klok op en dit met een ijzig en technisch rondje voor de wielen. Hij bleef tot aan de meet geconcentreerd en stoomde door naar een achtste stek. Daags nadien in Brussel moest Nys in de achterste regionen startten. De tiener van de Baloise-Trek Lions liet zich amper op foutjes betrappen en vocht tot in de laatste hectometers voor zijn plaats. Na een pittig spurtje met de Brit Mein, dat in gang gezet werd net voor het indraaien van de slotbocht, spurtte hij naar positie achttien.

In Eeklo reed Vincent Baestaens uit Tremelo voor een stek bij de tien besten. In de voorlaatste ronde ging hij onderuit en stapte hij uit de race met een dikke enkel. Gelukkig stoorde hem dit daags nadien amper in Brussel. Daar stond Baestaens naast Loockx op de derde startrij. Bij het oprijden van het veld was hij afgezakt naar plaats twintig, na een regelmatig wedstrijdverloop kon hij de twaalde stek vast houden. Loockx werd zowel in Eeklo als Brussel elfde na goede wedstrijden. In Eeklo reed hij in de slotfase als negende maar een val deed hem twee posities verliezen. In Brussel stond hij prima geposteerd aan de start, maar de jonge elite koos een verkeerd spoor in de startzone en raakte ingesloten, waardoor hij op een bepaald moment in de buurt van de dertigste crosser doorkwam. Na een prima staaltje doorzettingsvermogen kwam hij uit op plaats elf. “Ik was tevreden over mijn gevoel het voorbije weekend, maar jammer genoeg twee keer net geen top tien. Het zat er twee keer in maar een val in de laatste ronde in Eeklo en een slechte start in Brussel lieten zich voelen”, reageerde de regelmatige Loockx.

Kempense crosser van Group Hens – Maes Containers Tom Meeusen werd in Eeklo zeventiende, hij voelde zich ziek. Wilselse belofte Len Dejonghe liet zich opmerken door zijn regelmaat met een negentiende plaats in Eeklo en een 21ste in Brussel. Bij de vrouwelijke elite zette Kumtichse belofte Kiona Crabbé in Eeklo een zestiende plaats neer, in Brussel was ze twee posities verder te vinden in de uitslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *