logo Casalina

Daan Soete tuk op thuiscross in Herentals

Daan Soete tuk op thuiscross in Herentals
Daan Soete voelt zich in zijn sas Foto: Yefrifotos

Herentalse veldrijder Daan Soete (26) is aan een regelmatig winterseizoen bezig. Dat leverde de speerpunt van Group Hens – Maes Containers al selecties op voor beide wereldbekers die tot nu toe zijn gereden en het Europese kampioenschap in Rosmalen waar hij zesde werd. Enkele dagen na zijn zesentwintigste verjaardag staat de thuisrace op de agenda.

“Bij de ploeg voel ik me goed thuis, het bevalt me en de sfeer zit er goed. Alles verloopt naar wens. Dit seizoen is in orde, ik heb regelmatig goed gereden. Dat was ook de bedoeling, om dit seizoen de regelmaat na te jagen. Ik zou zeer graag eens een periode pieken, maar dat is verre van makkelijk.”

In de wereldbeker in Namen reed Soete al in ronde twee lek, maar dat had weinig impact op zijn achtste plaats, ook in Tabor behaalde hij die positie eerder al.

“Had ik niet plat gereden, dan had dat maximaal een plaats verschil uitgemaakt, zeker geen drie à vier posities. Op die zware ronde in Namen komt iedereen automatisch op de positie terecht die hij of zij verdient. Voor hetzelfde geld was ik er trouwens tiende, in de loop van de slotronde haalde ik nog twee andere renners in. In Namen kwam ik door omstandigheden als enige van de ploeg aan de start, dat is wat jammer, het is leuker om met ploegmaten te crossen.”

Deze wedstrijd, de Herentals Cross, vervangt éénmalig de Azencross in Loenhout en is een onderdeel van de X²O Badkamers Trofee.

“Het is de eerste keer dat deze wedstrijd plaats zal vinden. Ik ben deze omloop voorbije zaterdag al eens gaan verkennen. Het ligt er tegelijk lastig maar mooi bij. Daarbij komt dat het dichtbij huis is, jammer dat er geen supporters aanwezig mogen zijn want dat konden er wel eens een mooi aantal zijn. Je bent het ondertussen gewoon om voor amper volk te rijden, in het verleden liep er in deze periode in de cross wel wat volk rond. Als je de beelden van de voorbije jaren terug bekijkt, mis je het gevoel van tussen de supporters te rijden wel. Ik mik zoals steeds op top tien, mits goede benen zou ik wel eens op top vijf halen in de komende eindejaarsperiode. Of dat nu in Herentals is of nadien, dat is op zich niet belangrijk. In de komende weken zal de recuperatie een belangrijke rol spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *