logo Casalina

Daan Soete en Vincent Baestaens’ prestaties op EK doen dromen van meer

Daan Soete en Vincent Baestaens’ prestaties op EK doen dromen van meer
Baestaens en Soete in zijn zog op verkenning EK Rosmalen

Op het Europese kampioenschap veldrijden voor de elite in het Nederlandse Rosmalen maakte het Leuvense Team Hens – Containers Maes een enorm goede beurt. Kempenaar Daan Soete werd er puik zesde, ondanks een beperkte valpartij vatte Vincent Baestaens post op een tiende plaats in de uitslag.

Op voorhand waren Soete en Baestaens tevreden met respectievelijk top tien en vijftien, gelukkig draaide het nog beter uit. Beiden stonden op startrij drie maar namen een goede start waardoor ze snel vooraan vertoefden.

“We zijn allebei heel tevreden, we hebben er zo goed als het maximum uitgehaald. Een top tien op een EK is eigenlijk voor ons klein ploegske met klein budget zeker niet slecht, laat staan twee keer top tien”, klonk het uitgelaten bij beiden, kort na hun aankomst.

Soete en Baestaens vormden met de rest van de Belgische selectie behalve Thijs Aerts de voorhoede van de wedstrijd. Rond de vierde ronde ging Baestaens kort onderuit en verloor hij aansluiting met het groepje waar hij kort voordien deel van uitmaakte. In het slotgedeelte zag Soete de Nederlander van der Haar naar brons rijden, hij maakte deel uit van de strijd om plaats vier met Sweeck en Toon Aerts die hem aan de streep voorgingen. Soete trekt woensdag naar de Jaarmarktcross in Niel, hij mikt er op top vijf. Ook Baestaens maakt er zijn opwachting. “Door mijn val viel ik terug naar plaats vijftien, nadien raakte ik niet onmiddellijk in de juiste kadans. Op deze snelle omloop kon in gelukkig snel terug plaatsen winnen”, aldus de gelukkige tiende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *