logo Casalina

Cyclocrosser Felipe Orts topfavoriet om vijfde opéénvolgende Spaanse titel te veroveren

Cyclocrosser Felipe Orts topfavoriet om vijfde opéénvolgende Spaanse titel te veroveren
Orts met zijn kampioenentrui in het lentezwangere Betekom

Januari betekent nationale kampioenschapsmaand in het veldrijden, ook in het Spanje van de minzame crosser Felipe Orts. De man uit Alicante zet aanstaande zondag 15 januari in Vic, nabij Barcelona, alles in op het Spaanse kampioenschap. De renner van Burgos BH werd de voorbije vier edities tot winnaar uitgeroepen en wil zijn kenmerkende trui behouden. Op het evenement zullen de beste lopers goed kunnen presteren. De Spanjaarden werkten aan hun vorm met het oog op dit kampioenschap en de daaropvolgende Wereldbeker in Benidorm (22/01).

Felipe Orts was aan zijn negende veldritwinter in Betekom toe, hoe het er in het verleden aan toe ging kan je hier en hier nog eens bekijken.

Het parcours, gelegen in het sportgebied van Vic, zal bestaan ​​uit snelle paden, bosgedeelten en tal van technische bochten. In de 3.000 meter die het circuit vormen, is er een klein stuk planken en twee steile hellingen die de deelnemers zullen dwingen te trappen. De kampioenschappen beginnen zondag om 13.10 uur en worden live uitgezonden op Sportpublic TV.

“Het is altijd een heel belangrijke wedstrijd die we met grote zorg voorbereiden en dat is heel moeilijk, aangezien iedereen er top wilt presteren. De trui is altijd erg kostbaar, omdat hij het hele jaar door gedragen kan worden. Ik denk dat ik er in perfecte conditie aan kan beginnen, mijn huiswerk is gedaan. De “kersttour” is perfect verlopen, volgens plan, van minder naar meer. Ik denk dat ik in momenteel in één van de beste periodes van het seizoen zit en ik zal vechten om de titel te verdedigen”.

Felipe gaat met een goed gevoel naar Vic. In slechts twee weken tijd werkte hij zeven evenementen in België af tegen de beste crossers ter wereld. Zijn beste resultaat behaalde hij op de Superprestige in Gullegem, waar hij als zevende eindigde. In de rest van de internationale tests was hij bijna altijd de eerste “Spaanse loper” en behaalde hij enkele van zijn beste resultaten als professional, met als hoogtepunt de zesde plaats behaald in Beekse Bergen .

Op nationaal niveau, na te hebben gestreden in een verkorte kalender, werd vooral geconcentreerd aan het begin van het seizoen gepiekt, ook daar waren de prestaties even positief. Hij nam deel aan acht veldritten en won er vier: Xàtiva, Ribadumia, As Pontes en Villajoyosa, waardoor hij de komende nationale competitie met vertrouwen tegemoet kan treden. Als hij zijn vijfde overwinning zou behalen, zou Felipe er slechts ééntje achterstand tellen op David Seco en José Luis Talamillo, beiden nationale recordhouders met elk zes titels.

Geef een reactie