logo Casalina

Cyclocrossen op de Balenberg vinden coronaproof plaats

Cyclocrossen op de Balenberg vinden coronaproof plaats
Veertienjarige aspirant Fausto Delmé zal het zonder publiek moeten stellen op de Balenberg

De miniemen en aspiranten staan zaterdag paraat om op de mythische Balenberg te crossen. In tegenstelling tot vorig seizoen rijden de aspiranten er niet om de provinciale titel, maar dat maakt er de pret niet minder om. De organisatie is voor deze tweede editie in handen van het AA Drink – Young Lions van Eddy Hendrickx.

Het is de tweede editie van deze jeugdwedstrijden.

“In tegenstelling tot de geruchten die de ronde doen, vinden deze wedstrijden wel degelijk plaats. We kregen voorbije maandagnamiddag toelating van Tremeloos burgemeester Bert De Wit om het te laten plaats vinden. Er zal wel zo weinig mogelijk publiek mogen aanwezig zijn gezien de coronamaatregelen. Je zal je moeten registreren aan de enige inkom, die zal daags zelf goed aangegeven staan. Er kan er eventueel nog één bijkomen bovenaan de parking. Iedere renner mag één begeleider meenemen. Als er toeschouwers beneden op de Moorsemsestraat staan, daar kan ik niets aan verhelpen. Het zal ook zonder drank- en hamburgertent plaats vinden. De parking aan het Sven Nys Cycling Centrum gaat ook pas zaterdagochtend om acht uur door”, wist Hendrickx.

Ondanks het aanhoudende regenweer zal het parcours er niet al te zwaar en vettig bij liggen.

“We gingen er nog voorbije woensdag op trainen. De ondergrond lag er staalhard bij, door deze regen werd het zachter. Je schuift niet weg en het zal er nooit extreem stoempen worden, maar een vettig bovenlaagje is niet zo ver weg.”

De coronamaatregelen en starturen van de verschillende wedstrijden vallen te vinden via http://www.aadrinkyounglions.be/2020/09/28/cx-balenberg/

Hieronder staan de drie startlijsten voor de aspirantencrossen.
Startlijst twaalfjarige aspiranten veldrit Baal
Startlijst twaalfjarige aspiranten veldrit Baal
Startlijst dertienjarige aspiranten veldrit Baal
Startlijst dertienjarige aspiranten veldrit Baal
Startlijst veertienjarige aspiranten veldrit Baal
Startlijst veertienjarige aspiranten veldrit Baal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *