logo Casalina

Crosser Jarno Jordens reed al vijf crossen, hopelijk blijft het daar niet bij…

Crosser Jarno Jordens reed al vijf crossen, hopelijk blijft het daar niet bij…
Jarno Jordens hoopt in de streek in Baal te kunnen starten op nieuwjaarsdag

Rillaarse crosser Jarno Jordens haalde in de Leuvense Ethias Cross het einde niet. De twintiger van het Aarschotse Stageco CT moest als allerlaatste weer van start gaan en nadat hij op de brug al snel vast in “het verkeer”. In de finale werd hij uit de race gehaald omdat hij al een te grote achterstand had opgelopen tegenover de voorhoede van de wedstrijd. Het is wel een frustrerende periode voor Jarno, hij moet zich reppen om er bij iedere cross bij te zijn.

Als starter achteraan kom je sowieso vast te zitten achter minder technisch begaafde renners.

“Ik stond helemaal vast aan de eerste brug, dat kan wel eens gebeuren, maar daarna ben ik als allerlaatste van de 75 starters weer vertrokken. Dat was minder. Met nog enkele rondes te gaan werd ik uit de cross gehaald opmdat ik te ver achter zat. Ik moest de race verlaten op basis van de tachtig procentregel”, vertelt Jordens. Renners van wie de rondetijd tachtig procent trager is dan de openingsronde van de leiders uit de wedstrijd worden uit de koers gehaald. Gezien je in de achterhoede vaak in de file staat, is het soms moeilijk om die tijd te laten noteren.

Tot nu toe heeft Jordens nog maar vijf crossen op de teller staan, meestal heeft hij er rond deze periode minstens tien achter de rug. Of hij deze winter nog kan rijden, is koffiedik kijken. Zijn beste resultaat is een achtste stek in de beloftencross in Hechtel.

“Ik hoop dat ik nog veldritten mag afwerken. Crossen blijft voor het moment mijn hoofddoel, ik start elke cross om het beste van mezelf te geven. Het is jammer dat ik niet overal kan starten, terwijl sommige renners voorrang krijgen die er eigenlijk niet thuis horen. Ik bereid me voor alsof ik elk weekend zou mogen crossen, als dat niet het geval is probeer ik tijdens het weekend wat op volume te trainen of op de mountainbike plezier te maken met vrienden. Op dit moment heb ik nog geen startzekerheid in welke veldrit dan ook van komende periode. Ik sta overal in de wachtrij dus het is elke week afwachten of ik al dan niet mag starten of niet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *