Q8 tempo oil banner

 

Crossende tweelingbroers Schol aan de slag in Huldenberg

Crossende tweelingbroers Schol aan de slag in Huldenberg
Steven Schol pakte zilver en Dieter brons op het PK Foto Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Oud-Heverleese tweelingsbroers Steven en Dieter Schol starten dit weekend in een kleine thuiscross in Huldenberg van de WVZ-bond. Kort geleden pakten ze nog respectievelijk zilver en brons op het provinciale kampioenschap voor de masters A in Hever, na kampioen Joeri Leaerts. Beiden hopen in eigen streek op top tien gezien ze achteraan moeten starten op een stevig deelnemersveld.

“Ik blik tevreden terug op dat PK, er was iemand sterker en die heeft verdiend gewonnen. Ik had graag die provinciale trui genomen, maar door die conditionele achterstand als gevolg van mijn polsbreuk en de periode waarin ik gips moest dragen en dus niet op de fiets actief kon zijn. Op zich mag ik niet klagen. Na dat PK reed ik een WTK-cross in de put van Zonhoven en werd daar negende op 47 starters”, wist Steven Schol uit Oud-Heverlee die in Baal dit seizoen al een veldrit won.

De wedstrijd van de WielerVrienden Zennevallei (WVZ) vindt plaats op de Ganspoel in Huldenberg.

“We rijden een thuiscross in Huldenberg. In deze organisatie van de WVZ zijn er steevast een kleine zeventig deelnemers per wedstrijd. We starten er achteraan omdat we er nog geen klassement hebben. We hopen ergens bij de tien besten te eindigen. De conditie begint stilaan in orde te raken ondanks het gebrek aan voorbereidingszomer. De komende weken zal het afwachten worden wat er door corona nog mogelijk is en wat niet”, aldus de crosser die de kleuren van het Paxx Global Cycling Team verdedigt.

Beide broers starten in de categorie A waar Killian De Groodt uit Strombeek-Bever het klassement leidt. Iedere deelnemer en toeschouwer moet er een Covid Safe Ticket op zak hebben. Meer info over de WVZ-crossen, dus ook die van dit weekend in Huldenberg, vind je hier.

Geef een reactie