logo Casalina

Corona dwarsboomt de koersplannen van De Jonge Wielrenners Wilsele

Corona dwarsboomt de koersplannen van De Jonge Wielrenners Wilsele
Op Hemelvaartdag 2018 won nieuwelinge Marith Vanhove voor Katrijn De Clercq en Julie De Wilde

De Jonge Wielrenners Wilsele smijten de handdoek in de ring wat betreft de organisatie voor de koers van de vrouwelijke elite op donderdag 13 mei. Normaal stonden gekend voor hun koersen op hemelvaartdag, maar dit seizoen loopt het niet zo’n vaart en moeten ze verzaken aan hun elfde organisatie op die datum.

“Gezien de huidige gezondheidssituatie zagen we ons verplicht om de koers voor de dames elite te annuleren. We stellen ze niet uit naar later op het seizoen, maar veiligheidshalve onmiddellijk naar volgende jaargang. We leven in een periode waarin het niet makkelijk is om iets te regelen, je weet nooit op tijd hoe of wat. We hadden op zich ook geen zin om nodeloze kosten te maken om dan finaal geen koers te hebben, jammer genoeg is dit al het tweede jaar op rij dat we in deze situatie verkeren”, klonk het bij De Jonge Wielrenners Wilsele. “Op financieel vlak zijn er allerminst problemen, maar we willen op tijd duidelijkheid scheppen in plaats van de renster nog onnodige hoop te verschaffen.”

Normaal gezien organiseerden De Jonge Wielrenners Wilsele midden juli op dezelfde dag miniemen- en aspirantenkoersen.

“Dat hebben we dit seizoen maar zo gelaten. We hebben dat niet aangevraagd met deze coronapandemie in het achterhoofd. Als je geen volk langsheen de omloop mag zetten, kan je ook geen dranktenten en anderen plaatsen. Koers is een sport met beleving en het publiek is daar ook een noodzakelijk onderdeel van, op deze manier zou het wat van zijn pluimen verliezen.”

De start en de aankomst van de koersen vond steevast plaats aan de Aarschotsesteenweg in Wilsele-Putkapel ter hoogte van Café Onder den Toren Bij de Seppe. In het verleden werden er ook al wedstrijden voor de vrouwelijke jeugd en een provinciale titelstrijd voor vrouwelijke elites en beloften georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *