logo Casalina

Citadel van Diest epicentrum van nieuwe Dwars door het Hageland Gravel

Citadel van Diest epicentrum van nieuwe Dwars door het Hageland Gravel
Een sfeerbeeld doorheen de gravel

Dwars door het Hageland Gravel is op zondag 12 juni een gloednieuwe en tot de verbeelding sprekende tocht voor wielertoeristen en gravelbikers. De finish ligt, net als die van de profkoers een dag eerder, op de prachtige Citadel van Diest. De gravelers hebben in het Toscane van Vlaanderen de keuze uit parcoursen van 25, 60, 90 of 120 kilometer.

Op zaterdag 11 juni is Dwars door het Hageland de achtste manche van de Exterioo Cycling Cup. In 2016 kreeg deze koers een grondige facelift. Dwars door het Hageland heeft zich op enkele jaren tijd ontpopt tot een van de meest aantrekkelijke eendagswedstrijden van het land. Geïnspireerd door de Stade Bianche slingert het attractieve parcours over onverharde wegen en bospaden.

Met de finish op de Citadel van Diest heeft ook Dwars door het Hageland – net als zijn grote Italiaanse broer in het Toscaanse Siena – een tot de verbeelding sprekende aankomststrook. Op de erelijst prijken ronkende namen als Niki Terpstra en Mathieu van der Poel. De eerste editie voor vrouwen werd vorig jaar gewonnen door de Nederlandse Chantal van den Broek-Blaak.

“Als aankomststad van Dwars door het Hageland zijn wij zeer blij dat de koers dit jaar met publiek kan doorgaan. Het wordt ongetwijfeld opnieuw een topeditie met aankomst op de citadel”, is Rick Brans, schepen van Sport van de stad Diest, opgetogen.

Uitleven als een Flandrien

En voortaan is er dus ook Dwars door het Hageland Gravel, op zondag 12 juni. Brans: “Een recreatieve graveltocht waarbij iedereen het parcours zelf kan ontdekken en zich kan uitleven als een Flandrien, zowel getrainde als minder getrainde fietsliefhebbers.”

Het parcours dat de profs daags voordien rijden, wordt tijdens de recreatieve graveltocht verder aangevuld met andere prachtige gravelstroken uit het Hageland: PrinsenbosDemerbroekstraatDemerdijkPoggioVlooybergtorenMaagdentoren, Wijngaarden, …

De deelnemers kunnen kiezen voor een tocht van 60, 90 of 120 km. Voor gezinnen die graag samen dit gravelavontuur aangaan, is er een familietocht van 25 km. Start en aankomst van alle parcoursen liggen op de Citadel van Diest.

Bovenop de Citadel worden de gravelfanaten beloond met een leuke après-bike en kan er gezellig gekeuveld worden over de fietsavonturen in het mooie Hageland.

Praktische info Dwars door het Hageland Gravel, zondag 12 juni 2022

Start en aankomst: Citadel van Diest

  • 7u-11u: start 25 km
  • 7u-10u: start 60 km
  • 7u-9u30: start 90 km
  • 7u-9u: start 120 km
  • 17u: sluiting finish


Meer info & inschrijvingen:
 www.dwarsdoorhethagelandgravel.be.

Geef een reactie