Q8 tempo oil banner

 

Casilda Flussie koerst nog niet zo lang maar is al provinciaal kampioene!

Casilda Flussie koerst nog niet zo lang maar is al provinciaal kampioene!
Bij de veertienjarige aspirantes was Casilda Flussie de primus

In Halle-Buizingen was Casilda Flussie uit Blanden de eerste bij de veertienjarige aspirantes. De renster die voorlopig individueel koerst was er aan haar eerste wedstrijd toe. Haar programma bestaat momenteel grotendeels uit trainen en progressie maken. Uiteraard bekijkt ze haar grote broer Chepe als voorbeeld, maar wil ze ook in de koers evolueren op haar manier.

De Oud-Heverleese ging normaal gezien haar competitiedebuut maken voor eigen volk in Sint-Joris-Weert, maar haar fiets raakte niet tijdig klaar.

“Het is jammer dat ik er niet kon beginnen met de competitie, ik was er klaar voor. Eigenlijk was het dus door het toeval dat mijn eerste wedstrijd uitgerekend het provinciale kampioenschap werd. Als gevolg van corona begon het seizoen pas in juni, maar door de examens had ik er dan toch voor gekozen om mijn wedstrijden wat uit te stellen”, geeft Flussie mee.

Tijdens haar eerste wedstrijd op de weg was het flink wat zoeken.

“Ik wist niet echt wat ik ervan moest verwachten en had daardoor dus veel stress. Natuurlijk geeft deze trui een extra boost en steun om extra hard mijn best te doen. Mijn kalender hangt deels af aan het programma van broer Chepe. Koersen tegen de jongens is op dit moment trouwens best moeilijk, vooral omdat ik nog geen wedstrijdritme heb.”

Geef een reactie