logo Casalina

Café De Witpen opent éénmalig op woensdag 3 augustus voor Lindense avondkoers

Café De Witpen opent éénmalig op woensdag 3 augustus voor Lindense avondkoers
Koersen in Linden staan garant voor veel volk en renners

Café De Witpen op de Gemeentestraat in Linden sloot in november 2021 noodgedwongen voorgoed de deuren, uitbaatster Melanie (89) kon het door haar gezondheid niet meer bolwerken. Volgende woensdag zal het hoogst uitzonderlijk nog één dag geopend worden en wel door WSC De Lindense Wielervrienden die er dan hun jaarlijkse succesvolle avondkoers organiseren voor eliterenners zonder contract en beloften.

Dat zal menig wielerfan als muziek in de oren klinken

De eerste editie van de koers met start en aankomst in de Gemeentestraat vond in september 1984 plaats. Ondertussen zijn we ruim 38 jaar verder. Vele jaren organiseerde Hubert Vermaelen uit Korbeek-Lo zelfs twee koersen per jaar, ééntje in de lente en een avondkoers op de eerste woensdag na de vijfdaagse Ronde van Vlaams-Brabant. Een handvol jaren terug werden er ook nieuwelingen- en daarna juniorenkoersen in het leven geroepen om plaatselijke favoriet Thibaut Ponsaerts uit Kessel-Lo een duwtje in de rug te geven.

WSC De Wielervrienden aanwezig op café De Witpen
WSC De Wielervrienden aanwezig op de flank van café De Witpen
Enkele jaren geleden won Kiano Brusseleers deze avondkoers
Enkele jaren geleden won Kiano Brusseleers deze avondkoers
In De Witpen kan je ook volgende woensdag gezellig nakaarten over de koers
In De Witpen kan je ook volgende woensdag gezellig nakaarten over de koers
Melanie die het café ruim 55 jaar uitbaatte en haar man
Melanie die het café ruim 55 jaar uitbaatte en haar man

Het café zal welgeteld één dag geopend zijn, zodat de nostalgici aan hun trekken komen en er decennia koers kunnen opsnuiven

“We hebben met de Lindense Wielervrienden een vergunning voor één dag aangevraagd. Het zal net zoals de vorige edities zijn maar uiteraard met ander personeel. We openen met onze organisatie het café voor één dag en buiten zal er een bierstand aanwezig zijn. Daar kan je buiten frisdranken nog Hoegaarden en het goudgele godendrank van onze sponsor, Stella, verkrijgen. We kiezen er doelbewust voor om geen zware bieren aan de man te brengen. Immers een koers zonder bier, dat bestaat toch niet? De Lindense Wielervrienden zullen de handen uit de mouwen moeten steken zodat iedereen iets kan drinken, naar het toilet kunnen gaan en rustig kunnen zitten en de koers volgen”, aldus organisator Hubert Vermaelen (82).

2022 LINDEN KOERS AFFICHE 3 augustus 20221024_1
De affiche van de koers in Linden editie 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *