logo Casalina

Broer Sander en zus Mirte Hubrechts rijden in 2021 individueel

Broer Sander en zus Mirte Hubrechts rijden in 2021 individueel
Sander en Mirte Hubrechts

Rillaarse mountainbikers Sander (18) en Mirte Hubrechts (15) rijden komend seizoen als individuelen hun competitie. Het voorbije seizoen reed tweedejaarsjunior Sander enkele sterke resultaten bij elkaar in de (inter)nationale races die overbleven. Ze hoorden niets meer van hun team en besloten enkele sponsors te zoeken waardoor ze hun ding konden doen in een voor hen nieuw avontuur.

“2021 komt dichterbij en dus moeten er plannen worden gemaakt voor komend mountainbikeseizoen. Door deze ongewone coronasituatie hadden mijn zus en ik het moeilijk om een goede ploeg voor 2021 te vinden. Gelukkig vonden we wel twee lokale bedrijven die ons willen ondersteunen. Wij willen Bruyninckx Chiconnettes en T-Bikes Bekkevoort enorm bedanken voor hun steun. Zonder hen zou het niet mogelijk zijn geweest om op een optimale manier voor te bereiden en deel te nemen aan de wedstrijden volgend jaar”, openen beiden uitgelaten.

Sander en Mirte Hubrechts in vol ornaat
Sander en Mirte Hubrechts in vol ornaat

Van hun vorige ploeg hoorden ze niets meer, ze handelden snel.

“Door met onze plaatselijke fietsenmaker te gaan samenwerken hebben we veel mogelijkheden qua materiaal en is er altijd iemand die ons op technisch vlak kan helpen. Door niet met een ploeg te werken heb je ook meer vrijheid, maar dat was de voorbije jaren toen ik wel met een ploeg reed niet echt een probleem. Bij het mountainbiken is een sterke ploeg niet altijd noodzakelijk. maar het kan wel helpen. We hebben ons vorig seizoen bij een echte mountainbikeploeg aangesloten, maar die kon zijn beloftes niet waarmaken. Gelukkig heeft mijn papa nu al heel veel ervaring met de begeleiding tijdens de wedstrijd en dat samen met de ondersteuning van de fietsenmaker zorgt ervoor dat de keuze om als individueel renner te rijden dit jaar de beste optie was”, wist Sander.

Volgend seizoen is Sander eerstejaarsbelofte en Mirte op haar beurt tweedejaarsnieuwelinge.

“In principe verandert er niet heel veel, we moeten nog steeds zo hard mogelijk fietsen. Als alles verloopt zoals gepland, gaat het seizoen vlotter verlopen dan vorig jaar omdat we nu alles zelf in handen hebben. Ik ga proberen om een paar wedstrijden te winnen en wil er staan op het Belgische kampioenschap”, deelt Mirte mee. “Voor mij is het afwachten wat mijn eerste jaar als belofte zal geven. Ik hoop om een paar UCI-punten te pakken. Dat is altijd handig in de richting van de volgende jaren. Ik moet ook zien hoe goed het te combineren valt met het studeren. Deelname aan wereldbekers of nationale selecties behalen, zoals de voorbije jaren dat zal niet makkelijk worden”, besluit Sander die lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen aan de KU Leuven studeert.

Mirte en Sander Hubrechts werden beiden in 2019 gehuldigd als provinciale kampioenen MTB, Sander bijkomend nog voor de Vlaamse titel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *