logo Casalina

Britt Huybrechts slaat toe in de slotfase in Hoeleden Dries, Alexe De Raedemaeker pakt opnieuw provinciaal goud

Britt Huybrechts slaat toe in de slotfase in Hoeleden Dries, Alexe De Raedemaeker pakt opnieuw provinciaal goud
Vlnr het provinciale podium met Boels, De Raedemaeker en Willems

Wielerclub De Snelle Spurters Hoeleden zag bij de vrouwelijke junioren een trio de meet bereiken in de strijd om winst. Finaal was Antwerps kampioene Britt Huybrechts uit Wijnegem er de beste. In de deelgemeente van Kortenaken vonden tegelijk ook de provinciale kampioenschappen plaats. Alexe De Raedemaeker uit Zemst pakte provinciaal goud voor Dina Boels uit Meerbeek en Lore Willems uit Wezemaal.

Ter gelegenheid van Hoeleden Dries kermis gingen de meiden van start in de Grote Prijs Sofie Goor, Landmeterskantoor Frans & Goor, Brocom Massart. Ze gingen van start met een kleine vertraging van drie minuten.

Er waren 26 deelneemsters ingeschreven, maar uiteindelijk verschenen er maar 24 aan de start. Ze moesten tien rondes van 7,2 kilometer afleggen, dus in totaal vielen er 72 wedstrijdkilometers af te leggen.

In de loop van de eerste negen ronden bleef het groepje samen. Bij het ingaan van de laatste ronde vielen er wat aanvallen te noteren, waaronder Michelle Dheedene uit Hulste. Ook Huybrechts in het gezelschap van latere tweede Tess Moerman uit Brakel was erbij. Hun krappe bonus bedroeg net geen vijf tellen. Met zijn drieën zijn ze naar de aankomst gegaan met een zeer lichte voorsprong op de rest van het peloton. Finaal was het dus Huybrechts die Moerman en Dheedene vooraf ging op het podium. De Raedemaeker pakte provinciaal goud en was de beste van de rest als vierde.

Vlnr juniores Lambert, Huybrechts en Dheedene
Vlnr juniores Moerman, Huybrechts en Dheedene

In de strijd om de provinciale titel kwamen er elf Vlaams-Brabantsen aan de start. Opmerkelijk was dat de juniores met een gemiddelde snelheid van 32 kilometer per uur gereden hebben. En de nieuwelingen dames hebben dit tegen 37 kilometer per uur gedaan.

Op donderdag 17 augustus zullen de Snelle Spurters hun derde wedstrijd van de week organiseren ter gelegenheid van Hoeleden Dries kermis. Deze race voor elites z/c en beloften, de Grote Prijs Kermis Jonkheid Hoeleden Dries, zal starten om 18 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *