logo Casalina

Brent Clé wint de 56ste Omloop van het Waasland!

Brent Clé wint de 56ste Omloop van het Waasland!
Brent Clé wint vaak met een nipte voorsprong voor een groepje

Brent Clé (26) uit Begijnendijk was in de slotfase de slimste in de 56ste Omloop van het Waasland. Na een valpartij die ploegmaat Vince Gerits uitschakelde, moest hij voor zijn eigen kansen gaan. De hardrijder van het Stageco CT kreeg van de rest enkele meters en dat was al te veel, net zoals Nederlandse specialist Jelle Nijdam in de tachtiger jaren, bleef hij zo uit de greep van de rest om zijn seizoen in te zetten met een mooie overwinning.

Het duurde relatief lang vooraleer de beslissing viel in het Waasse.

“Eerlijk gezegd was het een heel hectische koersdag met vele opstoppingen en valpartijen. Er ontstond maar geen vlucht van betekenis. We reden gegroepeerd naar de slotkilometers, ik had ploegmakker Vince Gerits in het wiel voor wie ik de spurt ging aantrekken. Op twee kilometer van de streep probeerde Sefa de spurt te ontlopen door weg te rijden, iets wat hij wel vaker probeert. Bij het ingaan van de slotkilometer was er sprake van een versmalling. Het deelnemersveld werd door elkaar geschud door een val, ook Gerits ging hierbij zonder veel erg, onderuit”, herinnerde Clé zich levendig. “Ik zag Sefa in de verte rijden en besefte dat het erop of eronder ging zijn. Ik kon perfect uitvoeren wat ik in mijn hoofd had. Ik zette aan en een klein groepje dat me volgde twijfelde om te reageren en dat moment kon ik perfect benutten. Ik ben zeer tevreden dat ik mijn seizoen onmiddellijk kan starten met een zege in een grote koers te vergelijken met een mooie interclub. Het gevoel is wat dubbel omdat dit gebeurde na een massale val.”

Er volgt nog één grote koers en dan een verhuis naar Gijmel voor Clé en zijn vriendin.

“Ik rijd zondag nog de Grote Prijs Criquielion, een UCI-koers dat de voorbije jaren wat in waarde inboette, maar waar er nog sterke renners aan de start staan. Daarna ga ik een weekje passen om onze verhuis naar Gijmel tot een goed einde te brengen. Nadien ga ik op zoek naar het goede ritme in de richting van de provinciale wegkampioenschappen in Wemmel”, besluit de dubbele provinciale kampioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *