Q8 tempo oil banner

 

Brent Clé vijfde in GP Rik Van Looy, op naar Stok-Kortenaken!

Brent Clé vijfde in GP Rik Van Looy, op naar Stok-Kortenaken!
Mooi weer of niet, Brent Clé (centraal) waagt steeds zijn kans

Het voorbije weekend werd Brent Clé uit Begijnendijk achttiende in Berlare. Daags nadien in de derde editie van de GP Rik van Looy in en rond Grobbendonk zat er een vijfde plaats midden in een sterk deelnemersveld. Toch had de sterke renner van het Aarschotse Stageco Cycling Team de indruk dat daar meer in zat. De Hagelander start vandaag in Stok-Kortenaken nadat hij enkele uren eerder zijn eerste coronavaccinatie te verwerken kreeg.

“Op een kasseizone ben ik weggereden en ik heb het de hele wedstrijd kunnen uitzingen met in een groepje van veertien. In de laatste ronde kwamen er nog zeven aansluiten. Ik zat geïsoleerd tegen ploegen met twee à drie renners en op een moment deed ik een verkeerde gok. In de laatste twee kilometers heb ik wel nog terug de sprong naar voren gemaakt, maar de eerste drie waren gaan vliegen. Ik denk dat ik zeker had mee kunnen doen om te winnen, sommigen speelden hun overtal uit. Als ik meteen mee was geweest had ik zeker kunnen meedingen naar de zege, maar dat is nu éénmaal koers. Ik heb het beste uit die koerssituatie gehaald”, blikt hij semitevreden terug.

Clé kreeg deze ochtend zijn Pfizervaccin tegen corona.

“Hopelijk ondervind ik er geen gevolgen van in Stok. Dat is een kermiskoers en dat valt altijd moeilijk te voorspellen. de beslissing kan er overal gebeuren. Je moet goed zijn om mee te zijn maar goed zijn is geen garantie. Het is vaak toch beetje loterij ook. In Grobbendonk voorbije zondag, wist je dat het bij die kasseien ging gebeuren”, blikt hij vooruit. “In Borlo wacht me zondag het Belgisch ploegenkampioenschap tijdrijden. Het parcours is wel helemaal anders dan voorheen, het is nog lastiger. Het mooie lange stuk op de kleine betonbaan is ook verdwenen. Ik spendeer geen tijd op een tijdritfiets, ik kom er in actie op een geleende fiets en dat is verre van optimaal qua positie en dergelijke. Ik kan daar zeker niet mijn volledige capaciteit op kwijt, maar ik ga mijn best doen voor de ploeg. We gaan het er nog verkennen.”

 

Geef een reactie