logo Casalina

Brent Clé maakt mooie “koppeltijdrit” en sprint af in Nieuwrode. Segers van Jordens vervolledigen podium.

Brent Clé maakt mooie “koppeltijdrit” en sprint af in Nieuwrode. Segers van Jordens vervolledigen podium.
Brent Clé wint vaak met een nipte voorsprong voor een groepje

Na zijn ultratrip in de Ardennen zette Brent Clé koers naar de wielerwedstrijd in Nieuwrode. Hij was even weg met Joren Segers, tot ze werden ingehaald door een gezelschap waardoor ze met zijn dertienen op de kop reden. De winnaar bevond zich vooraan met twee ploegmaats, Jarno Jordens uit Rillaar knokte zich eveneens op snelheid op het podium als derde.

“Het was de eerste koers na mijn ultratripje. Ik wist niet goed hoe de benen gingen reageren. Tijdens het begin van de koers was het moeilijk om echt weg te raken. Iets voor halfkoers kon ik nog alleen naar een grote groep rijden die wegreed. Toen het peloton naderde, heb ik samen met Segers doorgezet. Na een Trofeo Baracchi, een koppeltijdrit van vijftig kilometer, we werden terugepakt op amper drie kilometer van de meet. Ik dacht op dat moment, nu zijn we uitgespeeld, daar gaat mijn goed resultaatn. Tot mijn verbazing kon ik op macht de sprint nog naar mijn hand zetten. Vluchtgenoot Segers had wel echt een goede dag, hij was de motor in de vlucht. Ik kon goed mijn beurten doen, maar daar zat minder tempo in bij mij.”

Ook derde Jordens had iets te vertellen.

“Vanaf het begin van de wedstrijd heb ik mee geprobeerd in de juiste ontsnapping van de dag te belanden. Vele vele pogingen later raakten we weg met een grote groep, maar daar draaide het niet. Brent versnelde met Segers, in de achtervolging hebben we dan geprobeerd de boel wat lam te leggen. In de laatste ronde rijd er een groepje van weg achter het duo. Dorpsgenoot Stan Lagrou en ik zijn er achterna gegaan. Druppelsgewijs kwamen nog anderen aansluiten. Met een groep van dertien gingen we naar de meet, bij mij was het vet van de soep. Die derde plaats was het hoogst haalbare, Brent had die de overwinning dubbel en dik verdiend!”

Top dertien Nieuwrode:
1. Brent Clé
2. Joren Segers
3. Jarno Jordens
4. Ruben Cumps
5. Elias Vanheel
6. Levi Jacobs
7. Stan Lagrou
8. Han Devos
9. Ronan Van Den Put
10. Seppe Odeyn
11. Carlo Porco
12. Joris Haex
13. Jeroen Vercammen

De volgende opdracht op de fiets voor Clé zal zich zondag in Alken of Boom bevinden. 

Geef een reactie