logo Casalina

Boortmeerbeekse miniemen- en aspirantenkoersen op Pasen vallen weg. Wie volgt?

Boortmeerbeekse miniemen- en aspirantenkoersen op Pasen vallen weg. Wie volgt?
Zoals gevreesd geen jeugdkoersen op paaszondag in Boortmeerbeek

De miniemen- en aspirantenkoersen in Boortmeerbeek op paaszondag vinden dit seizoen, net zoals het vorige, niet plaats. Deze wedstrijden zijn normaal gezien de traditionele seizoensopener voor miniemen en aspiranten. Toch gooien de organiserende Koninklijke Wielerclub de Verenigde Sportvrienden Boortmeerbeek de handschoen niet en hopen later op het seizoen voor andere categorieën koersen te kunnen organiseren.

“Op advies van verschillende instanties in combinatie met de twijfelachtige evaluaties met betrekking tot de Covid 19-pandemie moesten we de koersen voor miniemen aspiranten voorzien op zondag 4 april aflasten. De federale regering en de regeringen van de deelstaten beslisten in het Overlegcomité dat het besluit van 28 oktober 2020 verlengd wordt tot 1 april 2021. Alleen professionele wedstrijden zijn voorlopig mogelijk, mits toestemming van de bevoegde minister en dit in overleg met de experten”, opent secretaris van de Koninklijke Wielerclub de Verenigde Sportvrienden Boortmeerbeek, Pieter Pauwels uit Hever. “Wij hebben voorbije vrijdag overleg gehad met onze burgemeester en de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant. Deze hebben ons de raad gegeven onze wedstrijden af te gelasten. Ook al lopen de vaccinaties tegen dan waarschijnlijk op topsnelheid, dan mag er toch worden aangenomen dat de doelgroep van dertigers en veertigers, de ouders van de renners, tegen dan nog niet zijn ingeënt. Wanneer later op het seizoen de toestand als “normaal” kan worden beschouwd, hopen we als club toch nog enkele wedstrijden in te kunnen inrichten.”

Normaal gezien plant de organisatie om midweekwedstrijden te organiseren voor nieuwelingen en junioren. Zoals het er nu naar uitziet kan het zijn dat dit de eerste zijn van vele aflastingen voor de koersmaand april, enkel de tijd zal het vertellen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *