logo Casalina

Boortmeerbeekse belofte Jelle Camps van start in Belgisch kampioenschap voor elite

Boortmeerbeekse belofte Jelle Camps van start in Belgisch kampioenschap voor elite
Jelle Camps in het verweer in Baal

De eliterenners en beloften in het veld verzamelen zondag om hun nationaal kampioenschap te rijden in het West-Vlaamse Meulebeke. Of correcter gezegd, de elites rijden voor hun titel en trui en de beloften proberen in beeld te komen. In Middelkerke (06/02) zouden de nationale kampioenschappen voor nieuwelingen, junioren, elite 2 en de beloften plaats vinden, tenminste als het tegen dan opnieuw zou mogen op vlak van coronamaatregelen. Voor Boortmeerbeeknaar Jelle Camps (21) is het dus een cross zoals een andere.

Camps reed op nieuwjaarsdag in Baal zijn laatste cross. Hij was aan een inhaalrace begonnen naar voren, een val na halfweg fnuikte hem in zijn ambities en hij haalde de meet niet.

“Het is een wedstrijd zoals een andere voor ons de beloften, we hebben er niet echt iets bij te winnen. Je koopt er in Meulebeke niets mee om voor een verre ereplaats te rijden en al zeker niet als je als tweede of derde belofte over de streep komt. De omloop is technisch uitgetekend en de ondergrond zal zo goed als bevroren zijn, dat zijn elementen die in mijn voordeel spelen. Het is moeilijk om er op voorhand een plaats op te plakken, ik zie wel hoe het komt.”

Als Camps in Middelkerke zijn nationaal kampioenschap kan en mag rijden is dat een kleine meevaller voor de goede zandcrosser. De twintiger van Pauwels Sauzen – Bingoal kan er op basis van zijn kwaliteiten zeker aanspraak maken op een podium.

Camps valt deze zondagnamiddag vanaf 15.15 uur op Sporza te bekijken in zijn race in Meulebeke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *