logo Casalina

BMX Halle was klaar voor 2020

BMX Halle was klaar voor 2020

BMX Halle was klaar voor 2020, corona smeet zoals bij zovelen roet in het eten. Ze begonnen het jaar met 67. Tijdens hun laatste trainingen mochten ze in hun ‘Groep Starters’ ongeveer twintig jongens en meisjes ontvangen dat deze sport willen ontdekken, een flinke opsteker. Om hun seizoen toch nog wat kleur te geven hopen ze op een leuke wedstrijddag in Aarschot (11/10).

Voorzitter Alex Goeman maakt een overzicht van het voorbije verhakkelde seizoen.

“Onze trainers hadden vorige winter veel tijd vrij gemaakt om met de kids mountainbiketoertochten te rijden, ook werden onze eigen trainingen week per week mooi afgerond. We huurden sommige indoorparcours hiervoor af. Dit jaar waren we echt voorbereid om het seizoen aan te vatten. Er gingen zelfs piloten met de trainers mee naar een indoorwedstrijd in het Franse Caen om al wat wedstrijdritme op te doen. Als club hadden we als doel om op onze eigen wedstrijd te kunnen schitteren. De trainers hadden dan ook een mooi schema uitgewerkt om naar deze wedstrijd toe te leven. Er was ook onze mooie zevende plaats van vorig jaar op het kampioenschap voor clubs te verdedigen. Deze doelen vielen door corona allemaal weg”, wist de voorzitter van de oranjegetinte bikers.

BMX Halle begon het jaar met 67 Leden. Tijdens de lockdown hebben hun trainers de piloten blijven aanmoedigen met challenges en oefeningen. Jammer genoeg hadden ze wat te lijden onder de lockdown, daar zijn enkele piloten niet meer zijn komen opdagen.

“Toch voelen we vandaag terug een opmars in de interesse voor onze sport, want onze initiaties op dinsdag- en donderdagavond zijn opnieuw een groot succes. De laatste trainingen mochten we in onze ‘Groep Starters’ ongeveer twintig jongens en meisjes ontvangen die BMX willen ontdekken. Onze instapdagen konden niet doorgaan vanwege het coronabeestje. Er staat er terug eentje gepland, namelijk op 21 november. Deze instapdag zal uiteraard volledig coronaproof zijn”, geeft hij mee. “Als BMX Halle blijven we op sportief niveau zeer positief. Op competitief niveau hebben we amper gereden, maar we blijven gemotiveerd en kijken uit naar de volgende wedstrijd in Aarschot. We blijven duimen dat er toch nog iets zou plaats vinden qua wedstrijden. Indien alles wordt afgelast, dan is dit zo en bouwen we op deze conditie verder naar 2021.”

Meer info over deze leuke bende valt te vinden op http://bmxhalle.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *