logo Casalina

BMX Halle pakt vier provinciale titels

BMX Halle pakt vier provinciale titels
BMX Halle met zijn (vice)kampioenen in Aarschot Foto: BMX Halle

BMX Halle heeft het geweldig gedaan op het provinciale kampioenschappen in Aarschot. Met vier gouden provinciale medailles én dus ook evenveel titels zijn de bewijzen meer dan rijkelijk aanwezig!

Ignace Simons uit Essenbeek kroonde zich tot kampioen bij de Boys 13, Fleur De Tant uit Lembeek deed dat op haar beurt bij de girls 11/12 jaar. Haar zus Lotte De Tant kon uiteraard niet achter blijven en pakte op haar beurt provinciaal goud bij de girls 13/14 jaar.

Last but not least Svendsen Goeman kon evenmin ontbreken met provinciaal goud bij de cruisers 17/29 jaar. Zijn broer Gerben Goeman behaalde in diezelfde categorie het zilver. Svendsen betwistte ook een medaillerace bij de men 17+ Hier kon hij het brons wegkapen.

Tegelijk telde de manche in Aarschot mee voor de Topcompetitie én het Vlaams Kampioenschap voor clubs. In dit concept worden de punten alle rijders van een club samen opgeteld en zo krijg je op de slotmanche van dat VK een kampioen. In deze clubranking eindigde BMX Halle als twaalfde op 26 teams, allerminst een slecht resultaat voor de kleine club uit het Pajottenland. Hun bikers kijken terug op een individuele en collectieve topdag in Aarschot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *