logo Casalina

BMX Dennenteam Keerbergen telt bijna 150 leden

BMX Dennenteam Keerbergen telt bijna 150 leden
Het BMX Dennenteam Keerbergen organiseerde in 2019 nog het kampioenschap van Vlaanderen

Een BMX-seizoen duurt normaal van maart tot oktober, dit jaar draaide dat lichtelijk anders uit voor het BMX Dennenteam Keerbergen. Hun bikers hadden amper twee weken parcourstraining in de benen toen covid-19 in opmars kwam en ongenadig toesloeg, de ondertussen alom gekende ‘lockdown’ was een feit. Grote doelen konden meteen opgeborgen worden.

Bestuurslid Stijn Wyns geeft weer wat het bij het Dennenteam teweeg bracht.

“We hadden voor onze vergunninghouders een gevarieerd trainingsprogramma voorzien in de winter, dus zij waren klaar voor de seizoensstart. Gelukkig is BMX een buitensport en is het geen contactsport, zodat er bij de allereerste versoepeling al wat mogelijkheden waren voor onze leden. Bij elke versoepeling hadden we eerst overleg met de gemeente om de mogelijkheden te bespreken en om te bekijken onder welke voorwaarden we konden bmx’en. We kunnen spreken van een goede samenwerking”, opent Wyns. “Georganiseerd trainen mocht bij de eerste versoepeling niet, maar we konden ons parcours wel individueel beschikbaar stellen voor onze rijders. Bij een tweede versoepeling was training geven mogelijk, maar in beperkte groep en zonder publiek of ouders. Zo moesten we onze trainingsgroepen opsplitsen in kleinere groepen. Elke groep bestond uit maximaal twaalf rijders om de training zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo hadden we in totaal dertien trainingsgroepen. Bij een derde versoepeling konden vanaf begin juli konden de normale trainingsgroepen terug van start gaan met het normale trainingsschema. Tot op vandaag traint elke trainingsgroep twee keer per week.

Al heel snel werd duidelijk dat de kalender werd geannuleerd, de manches van de topcompetitie en de Flanders Series BMX verdwenen zoals sneeuw voor de zon. Ook de eigen topcompetitiemanche van het Dennenteam op 17 mei mocht niet doorgaan.

Cycling Vlaanderen maakte een lastenboek op om promowedstrijden te organiseren. Omdat de maatregelen en mogelijkheden om te organiseren op dat moment onzeker en onduidelijk waren, beslisten ze om zich geen kandidaat te stellen. Vele clubs dachten hetzelfde want de nieuwe BMX-kalender is beperkt.

“Zoals elk jaar is het Belgisch kampioenschap een doel. Daar is onze club steeds goed voor een paar titels en mooie ereplaatsen. Dit jaar zou het BK voorlopig doorgaan in Ravels (24-25/10). Een ander doel voor onze rijders was het Europees kampioenschap in Dessel. Een wedstrijd rijden in eigen land van dat niveau is altijd speciaal. Dit werd ondertussen ook geannuleerd. Dit seizoen willen we voor onze bikers nog graag een clubwedstrijd organiseren. Misschien is een interclub ook nog mogelijk, wie weet”, vertelt Wyns.

Het BMX Dennenteam Keerbergen telt momenteel 148 leden. Er zijn dit seizoen achttien kinderen gestart met deze sport, op zaterdag vijf september organiseren ze nog een tweede instapdag. Dit om hen dit seizoen ook nog de kans te geven om te BMX’en. De deelnemers kunnen een fiets lenen, een BMX-helm moeten ze zelf meebrengen.  Meer info op http://www.dennenteam.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *