logo Casalina

BMX Dennenteam Keerbergen haalt twee keer goud en een keer zilver op BK in Ravels

BMX Dennenteam Keerbergen haalt twee keer goud en een keer zilver op BK in Ravels
Oliver Wyns werd nationaal kampioen bij de boys 8. Clubgenoten Floris Baets en Tibe Torfs werden respectievelijk vierde en zesde.

Ondanks de strenge maatregelen mocht het Belgisch kampioenschap in Ravels doorgaan. Het BMX Dennenteam pakte twee gouden medailles en een zilveren plak bij de jongsten. De nationale regering besliste daags voor de wedstrijd dat de renners ouder dan achttien jaar met onmiddellijke ingang niet meer aan competitie mochten deel nemen. Daardoor konden de grote kanonnen van BMX Dennenteam niet meer deelnemen aan het BK.

Een kleine troost is dat Robbe Verschueren, Joffrey Wouters en Jone Vangoidsenhoven uit Keerbergen op die manier een jaar langer Belgisch kampioen zijn in hun categorie.

Het was dus aan de jongste rijders, ze waren met twintig, om zich te tonen in een coronaproof Belgisch kampioenschap.

“Eerst en vooral een dikke pluim voor de organisatie. Elke bubbel zat in een apart vak, gescheiden met voldoende ruimte tussen. De looprichtingen waren zeer goed aangeduid en niet enkel binnen de draadafsluiting van het parcours, vanaf de parking stond alles goed aangeduid tot je terug aan je auto was. Er liepen zelfs ‘devils’ rond die toezcht hielden dat elke rijder en begeleider zich aan de maatregelen hielden, enkel maar lovende woorden over de organisatie van dit BK. De sfeer was in deze speciale tijden toch wat anders, maar elke rijder werd door iedereen luid aangemoedigd vanuit zijn eigen bubbel. Uiteindelijk zagen wij onze clubkleuren negen keer in de finale belanden”, wisten ze bij het Dennenteam te melden. .

Emily June Gomez Alzate (girls 5/6) en Oliver Wyns (boys 8) kroonden zich tot nationaal kampioen, het is voor beiden hun eerste Belgische titel. Emily June is de kleinste girl van de club. Ze is bezig aan haar eerste jaar als vergunninghouder. Oliver maakt deel uit van de sterke lichting van hun jonge rijders. Na zijn zevende plaats op het WK 2019 in Zolder, is dit opnieuw een sterke prestatie. Tyas Hoste (boys 9) greep net naast de titel en pakte zilver.

Emily June Gomez Alzate (girls 5/6) was ook aan het feest met een gouden plak!
Emily June Gomez Alzate (girls 5/6) was ook aan het feest met een gouden plak!

Daarnaast strandden Nand Baets (boys 5/6) en Floris Baets (boys 8) net naast het podium op een vierde plaats. Lisse Torfs (girls 7/8) en Ella Hölscher (girls 9/10) finishten als vijfde in hun finale. Tibe Torfs (boys 8) eindigde op een zesde plaats. Jolien Janssens (girls 11/12) finishte op een zevende plaats.

“We zijn fier op elke rijder van onze club. Deze prestaties zijn de bevestiging van onze goede jeugdwerking. Het is dan leuk om dit geanimeerde BMX-seizoen in coronatijden op deze manier af te sluiten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *