logo Casalina

Bjorn Jacquemin primus bij de wielertoeristenkoers in Meensel-Kiezegem

Bjorn Jacquemin primus bij de wielertoeristenkoers in Meensel-Kiezegem
Jacquemin (l) haalt het nipt van Vangenechten in Meensel-Kiezegem Foto Jean Bollaerts

Nadat hij onderweg al twee premies wegplukte greep Bjorn Jacquemin uit Testelt in de slothectometers de macht in Meensel-Kiezegem. Deze wedstrijd in samenwerking met WTC Boerenhof werd geanimeerd door meerdere aanvallen, De langste ontsnapping was voor Willem Haspeslagh uit Gelrode die een ronde of vier aan de kop reed, in de voorlaatste ronde werd hij door een handvol en finaal ook het peloton gegrepen.

De organiserende Kermisvrienden Meensel zagen welgeteld 80 deelnemers de start nemen, 62 -40 jaar en 18 +40 jaar

De deelnemers moesten 11 lussen van 5 kilometer voor een totaal van 55 kilometer tot een goed einde brengen. In de openingsronde toog Stijn Pitschon uit Sint-Pieters-Rode in de aanval, op acht seconden volgde Tino Verbesselt uit Bertem als eerste van het peloton in de reactie. In ronde twee lag het tempo hoog en reed het peloton in een uitgestrekt lint, onder meer Jacquemin, Bas Van Assche uit As en Lander Haspeslagh uit Gelrode bepaalden vooraan de snelheid. In lus drie besloten Willem Haspeslagh, broer van en in een ver verleden beiden Demerspurters, samen met Fabian Vandervorst uit Kessel-Lo in de aanval te gaan. De ronde nadien viel alles te herdoen en ging de premie voor de eerste keer naar Jacquemin.

In ronde vijf waren Vandervorst en Franky Grosemans uit Heers vooraan te vinden. Halfweg nam opnieuw Jacquemin een voorsprong. Hij kwam licht afgescheiden over de meet voor Willem Haspeslagh en Arnout Bonte. De voorsprong van de leider bedroeg een kleine 8 tellen. Doorheen ronde 7 verzamelde Willem Haspeslagh net geen 40 seconden bonus op de grote groep. Hij nam dan ook de laatste premie op het einde van ronde 8, zijn voorsprong op onder andere Aurélian Gheerardyn uit Lommel, Kenneth Rosier uit Hoegaarden en Anton Hulselmans uit Arendonk begon al ietwat te tanen. Ook Anton Bloemen uit Kessel-Lo en Sander Herinckx uit Zoutleeuw mengden zich in de achtervolging. Op het einde van de voorlaatste ronde viel een kwartet leider Haspeslagh in de nek. Er was vooraan dus sprake van een sextet waartoe behoorden Haspeslagh, Gheerardyn, Bloemen, Hulselmans, Benny Claes uit Lommel en Christophe Adams uit Haasrode. Ze hadden een beperkte voorsprong en dat was niet genoeg.

In de spurt won Jacquemin het met een bandbreedte verschil van Bob Vangenechten uit Houthalen en Vandervorst. Zij waren meten de eerste drie bij de -40 jaar. Bij de +40 jaar was Tino Verbesselt uit Bertem de primus voor Giovanni De Beyter uit Overijse en Benjamin Van Damme uit Merchtem. Een dikke pluim voor de organisatie van An Pittomvils en haar organisatie van de Kermisvrienden Meensel.

Na de wedstrijd werd het publiek getrakteerd op een jaarlijkse klassieker, een fikse regenbui…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *