logo Casalina

Bjarne Bamelis smijt zich op de enduro

Bjarne Bamelis smijt zich op de enduro
Bamelis in actie. Foto: Enduro2

Bikers Bjarne Bamelis (23) uit Zaventem en Indy Pauwels uit Herk-de-Stad stonden aan de start van de driedaagse endurowedstrijd in het Franse skioord Les Arcs. Ze deden het behoorlijk als 21ste op 94 teams, ze namen deel in de reeks males. De specials en stages vonden plaats zonder verkenning.

Bjarne reed de voorbije jaren bij het Goeman-Scott Mountainbike Cycling Team uit Everberg. Hij stopte er al even geleden en zette voorbije zomer alles op de endurosport. De endurodiscipline is een avontuurlijke mix tussen cross country en afdalen. Voor endurowedstrijden worden zowel mountainbikes als freeridemodellen gebruikt. Dat is afhankelijk van het parcours.

“We reden zo gecontroleerd mogelijk, maar wilden natuurlijk ook goede tijden neerzetten. Ondanks het slechte weer en geen verkenning. Kwamen we er vanaf met de het nemen van risico’s, slippers of valpartijen als gevolg”, getuigt Bamelis die mecanicien en verkoper is bij Fietsen Verhelst BVBA in Lodewijk Maesstraat in Kortenberg.

Na de eerste dag stonden ze vijftiende in de uitslag. Op dag twee waren ze 23ste, in het klassement had dat een 21ste als gevolg. “Op de eerste dag, vrijdag was het droog en genoten we van de zon tot de vijfde en laatste stage. Op zaterdag leden we wat koud door de regen in zeven stages. In de laatste drie stages op zondag regende het ook continu. Het was een enorm avontuur, we kijken na afloop tevreden terug op ons wedervaren”, aldus Bamelis die binnenkort zal verhuizen naar Hoeilaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *