logo Casalina

Bikers starten en komen aan in Bierbeek en leggen daartussen 750 kilometer en 13.000 hoogtemeters af

Bikers starten en komen aan in Bierbeek en leggen daartussen 750 kilometer en 13.000 hoogtemeters af
Deze vier haalden de meet in editie 1 vlnr Isabelle Scheyltjens, Nathalie Jouck, Hanne Buys en Ellen Barber

Dit weekend gaat een innovatief fietsevenement van start in Bierbeek. Enkele vrienden organiseren een meerdaagse avontuurlijke offroad fietstocht in België, de GG’22. De deelnemers zullen tussen zaterdag 10 en woensdag 14 september welgeteld 750 kilometer en 13.000 hoogtemeters moeten afleggen, met start en aankomst in Bierbeek.

Ex-renster Katie Van Geyte uit Linden is één van de initiatiefneemsters van het project. Nadat ze stopte met wielrennen, ontdekte ze het gravelbiken.

“Ons beginpunt is dat fietsers graag de natuur intrekken. We leven in de perfecte omstandigheden om vakantie in eigen land te beleven. We kunnen de fiets op en na enkele kilometers duiken we de natuur in, weg van de auto’s, en komen we her en der mooie plekjes tegen. Dus waarom niet een meerdaagse over meerdere dagen organiseren? Dat idee rijpte al bij mij sinds corona. Waarom niet in België? vroeg ik me af”, klonk het bij de meervoudige provinciale kampioene.

Aanvankelijk waren er 50 deelnemers ingeschreven in deze Unsupported offroad bikepacking, daarvan schreven er zich enkelen uit.

““We zijn ervan overtuigd dat hiervoor een breder publiek te vinden is, maar dit is nog maar de tweede editie. We zijn ervan overtuigd dat het niet de laatste editie zal worden.”

Meer info vind je hieronder en hier

De flyer van de meerdaagse
De flyer van de meerdaagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *