logo Casalina

Beloften crossen voorlopig enkel samen met de elites

Beloften crossen voorlopig enkel samen met de elites
Zoals het er nu naar uit zit, crossen de beloften voorlopig niet apart

Als gevolg van maatregelen genomen door de nationale regering zullen er in de B-crossen enkel nog jeugdreeksen van start kunnen gaan zoals de miniemen, aspiranten, nieuwelingen en junioren. In de grote crossen kunnen de beloften en de eliterenners nog wel samen deel nemen, maar niet meer apart. Deze situatie blijft zo gangbaar tot de regering opnieuw groen licht geeft om tot de orde van de dag over te gaan nadat de corornacijfers gevoelig dalen.

Laatstejaarsbelofte Jelle Camps bekijkt dat allesbehalve als goed nieuws.

“Ik vind deze beslissing zeker niet goed voor de sport. Dat is volgens mij de problematiek opschuiven maar niet oplossen. Bij wijze van spreken; één keer met honderd starten is in ieder geval niet beter dan twee keer met zijn vijftigen starten. De motivatie is sowieso anders, of je mikt op de zege tussen je reeksgenoten of je moet meedoen voor een plaats bij de vijftien besten. Het is een compleet ander gegeven”, foetert de Boortmeerbeeknaar die uitkomt voor Pauwels Sauzen – Bingoal. Het voorbije weekend werd hij twaalfde in de Superprestige van Ruddervoorde, hij kwam als tweede belofte over de meet.

Coördinator veldrijden van Belgian Cycling, Eddy Lissens, maakte dit uiteraard nog nooit mee en wacht af.

“Om te beginnen is het aantal renners dat bij zo’n gecombineerde cross samen mag rijden beperkt tot maximaal 75. We kunnen uiteraard weinig veranderen aan die beslissingen van de regering. Op de B-crossen kan enkel de jeugd tot en met de junioren rijden. Uiteraard kan dat morgen of komende vrijdag nog veranderen, het is en blijft anticiperen. Ik heb zoiets nooit eerder meegemaakt. Hopelijk gaan de covid 19-cijfers binnenkort de goede richting uit zodat we nog een mooie crosswinter tegemoet gaan, maar dat weet niemand.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *