logo Casalina

Belofte Victor Van De Putte imponeert met zege op de Koppenberg

Belofte Victor Van De Putte imponeert met zege op de Koppenberg
Victor Van De Putte pronkt met zijn Koppenbergkassie op het podium @yefrifotos

Victor Van De Putte (20) wachtte tot in de finale van de Koppenbergcross om zich vooraan een hoofdrol toe te eigenen. De sterke kracht van Team Deschacht – Hens – Maes reed zelfs even solo aan de leiding. Met wereldkampioen Joran Wyseure snelde hij naar de meet, hij verloor het overzicht gelukkig niet en won met een kleine halve fietst bonus. Het was zijn mooiste overwinning in zijn carrière tot nu toe.

Tot nu toe reed Van De Putte best wel een deftig seizoen met onder andere een eerste en tweede stek in het Slowaakse Topolcianky. Niets deed vermoeden dat hij na afloop de grote kassei die de winnaar meekrijgt op het podium mocht omhoog hijsen.

“Deze zege is wel een stapje hoger dan hetgene ik tot nu toe bereikte. Ik rijd steeds zo hard mogelijk om te presteren. Ik zat niet met die winst in mijn hoofd, in deze cross om de X²O Badkamers Trofee wou ik een goede zaak doen en tijd nemen op de rest met het oog op het eindklassement. Ineens kwam ik vooraan er zeer kort op te zitten en denk je: “Hola, hier zit meer in.” Pas op honderdvijftig meter van de streep speelde die eerste plaats door mijn hoofd. Ik reed eerder in deze cross wel prima, maar zat niet in die positie om op meer te mogen hopen. Dit was mijn kans en ik greep ze”, blikte de winnaar terug. “Op dat podium komen als winnaar, dat was niet mis. Het was een heel leuke ervaring. Ik besefte aanvankelijk nog niet ten volle wat er gaande was, maar gaandeweg heb ik er ten volle van genoten.”

Van De Putte last een kleine rustperiode in en herbegint dan opnieuw op de Jaarmarktcross in Niel (11/11), vanaf dan is het opbouwen naar de eindejaarsperiode.

“Ik genoot na van winst met een glaasje cava. Als je beseft waar ik twee jaar geleden stond en ik dit nu bereikte. Dat is een enorme vooruitgang. Ik ben in mijn veldritloopbaan nog nooit zo diep gegaan, maar volgens mij zit er nog flink wat progressie in.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *