logo Casalina

Belofte Thiemo Erauw breekt een lans voor coronaproof koersen

Belofte Thiemo Erauw breekt een lans voor coronaproof koersen
Thiemo Erauw centraal met de rode wielerschoenen

Herentse tweedejaarsbelofte Thiemo Erauw (19) keek na een flinke voorbereidingswinter reikhalzend uit naar het begin van het koersseizoen. Driewerf helaas want opnieuw corona belemmert dat voor de renner van het Urbano CT en bij uitbreiding uiteraard de vele (jeugd)renners die niet tot het profpeloton behoren. Erauw heeft naar eigen zeggen een winter en lente van de valse hoop achter de rug, een benaming die helaas correct is.

Zijn voorbije winter bestond uit ploegbubbeltrainingen en fietsen met vrienden.

“Zo fietsen maakte hete mentaal draaglijker. Ik denk dat het vooral de winter van de valse hoop was en dat is nu stilaan ook een soortgelijke lente aan het worden. We trainen alsof er nu gekoerst zou moeten worden. Uiteindelijk zitten we momenteel ongeveer in dezelfde situatie als vorig jaar, geen koersen en ook totaal geen perspectief wanneer er wel gekoerst kan worden. Het zal zaak zijn om vanaf dat er gekoerst wordt er direct staan en zorgen dat je in orde bent. Ik hoop echt dat het vanaf mei wat losloopt en er een redelijk normale kalender kan afgewerkt worden. Ik vrees wel dat het niveau, net als in de weinige zomerkoersen van vorig jaar, heel hoog zal liggen. Vorige zomer is duidelijk gebleken dat er veilig kan gekoerst worden in een coronaperiode, maar ik vrees dat het de komende periode mogelijk noppes zal zijn”, wist de belofte. “Dat er in Frankrijk ondanks een (lichte) lockdown wel gekoerst kan worden is wel zuur. We kunnen alleen maar wachten op groen licht en dan zorgen dat je er staat.

Onlinekoersen biedt voor meerdere renners soelaas, maar Erauw is niet één van hen.

“Voor mij persoonlijk is at online Zwiftracegegeven geen optie, ik krijg het daar echt niet warm van. Dat heeft naar mijn inziens weinig met echte koersen op de weg te maken. Om Sagan te citeren: “Ik ben een echte coureur, geen virtuele!” Het is op zich wel een leuk alternatief en ik snap wel dat renners daar hun competitiedrang volledig kwijt kunnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *